WikiWiex.com

Kako učinkovito čišćenje od lijevanog željeza iz rđa?

Video o ovoj temi "Najlakši način! Čistom lijevanog željeza kuhanje rđe!"

Konstantin R., Omsk postavlja pitanje:
Dobro došli! Da li možete predložiti bilo koji način da se očistite od lijevanog željeza iz rđa? Neću ići u detalje o tome kako se sve to dogodilo, ali u mojim rukama sada nakupila puno od lijevanog željeza posuđa sa znakovima korozije. Lonce i tave i dalje prilično dobro, a kako ne želite da ih izbace zbog rđe mjesta. Spremni za ovako blizu, ali nisam siguran da mogu da ih očistiti bez stručne savjete.
Expert odgovore:

rđa

Bez obzira na to koliko je teško vlasnik lijevanog željeza kadu ili pribor, ali to će biti teško da ih zaštiti od korozije. To znači da moramo znati kako očistiti lijevanog željeza od rđe.

Related Videos "jednostavan način kako da očistite griddle depozita bez hemikalija"

Treba napomenuti da kada pogrešan pristup problemu može biti nepredviđenih teškoća dovesti ne samo skupo, ali i potpuni neuspeh samih proizvoda. Ali ne uvijek želi da se rastane sa starim bake tiganj, posebno ako joj je kuvanje mnogo lakše i bolje nego moderne tave.

Opasne Rust?

Ako metalni predmeti pojavio zlokobno crvenkaste mrlje, to znači da su se koristili ove stavke i čuvati pod nepovoljnim uvjetima, gubitak kontrole vlasnika vlage. "Neobračunata za" vodu pada na nezaštićenim dijelovima od lijevanog željeza lonac ili pan i ostati tamo predugo, počinje da uništi metal.

Treba imati na umu da je korozija neugodan karakteristika je njegova sposobnost da se širi na površini željeza, iskopane i uništavaju unutrašnju strukturu metala.

Video o ovoj temi "Kako efikasno uklanjanje rđe"

Ako vrijeme ne primijetiti ove procese, mogu uskoro postati nepovratan.

Drugim riječima, prije ili kasnije, morati da se rastane sa održavanim stvar od svog rada, a posebno kada je u pitanju posuđe, opasno. Ali, ako se otkrije kvar u ranoj fazi razvoja, moguće je da se takmiči s njim.

Neki od načina da se nosi sa rđe

Kao što ste mogli pogoditi, najlakši način da se bave rzhoy kada je mala i to je još uvijek plitko prodrla pegle. U ovom slučaju dovoljno mali da se očisti neispravne regiji na osnovu posebne opreme za abrazivno čišćenje metalne galanterije. Za veći efekat, ohrabruju da to učine trljanjem nanosi na metalnu površinu objekat sa žičanom četkom.

Također možete iskoristiti kako drugih ljudi. Sastoji se u nastavku. Lijevano željezo objekt s zarđali premaz je natopljena u odgovarajuće veličine broda, gdje se voda sipa sirćeta rastvora (voda i sirće u jednakim proporcijama). Nakon nekoliko sati namakanja pati od korozije mjesto na proizvodu se tretira s mješavinom kuhinjske soli sa biljnim uljem (1 žlica svakog sastojka), a zatim se pažljivo obriše ubrusom papir ili spužvom.

Ali, ako je željezo rđa više temeljito, neophodno je da se koriste radikalnije metode. Prvo, oštećena područja iz gornje slojeve pročišćene raži brusnim papirom ili žičanom četkom. U tu svrhu možete koristiti posebne mlaznice za čišćenje na proceduru.

Video na temu "Kako brzo očistiti grom iz rđe"

Zatim pređite na korak kemijske pročišćavanje. Od željeza je različita porozna struktura za prodor u svoje šupljine i kontrolu žarišne dubine kiselina koristi. To se može koristiti kao oksalna ili octena kiselina. Međutim, mnogi stručnjaci preporučuju da se za ovu operaciju fosforne kiseline.

Ovaj kemijski spoj se obično koristi za unaprijed (prije konačnog slika) antikorozivni tretman objekata iz raznih metala, uključujući željezo. Transformacija rđe u fosfat film, ova kiselina čime se formira sloj koji štiti metal od daljnje korozije.

Video na temu "Kako ukloniti hrđu cola i sirće"

Nakon obavljanja bilo kakvih postupaka ovdje ispiranja željeza proizvod temeljito čistom, toplom vodom i osušite.

Prema tome, možemo pokušati da se vrati na proizvode učinak željeza. Mnogo u ovom slučaju će ovisiti o sposobnosti osobe da poštuju i čuvanje priložena uputstva metalnih predmeta na suhom mjestu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com