WikiWiex.com

Betonski za osnivanje udio i sastav

Sadržaj:

Temelj je osnova za izgradnju bilo koje strukture. To mora biti trajan i pouzdan, tako da će zgrada trajati dugi niz godina, a to zahtijeva betona. Sastav i konkretne proporcije za osnivanje direktno ovisi o namjeni buduće zgrade.

Video o ovoj temi "Proporcije konkretnih M300"

Šemi izračunavanja betona za temelj

Sheme obračuna betona temelja.

Video na "Beton za polaganje mreže"

Sastava betona za temelj

Betonske mešavine sadrži pijesak, šljunak (drobljeni kamen), cementa i vode.

Morate pažljivo pratiti proporcije betona za temelj da nastavi da bi se izbjegli problemi.

priprema pijesak da se koristi samo čisto rješenje bez ikakvih dodataka (mulj i gline), treba imati čestice od 1,2 mm do 3,5 mm, ali ne i manje. Da provjeri da li pogodan pijesak, potrebno je da ga sipajte u bocu i dodati vodu, a zatim protresite. Ako je čist, voda će postati transparentan ili blago zamućena. Pijesak, koji sadrži mnogo gline, u mutnoj vodi mrlju boje, a nakon što se slegne na vrhu gline sediment slegne. kao što je punilo se ne može koristiti.

Tabela proporcije cementa (M400, M500), pijesak, šljunak za beton potrebno Mark

Tabela proporcije cementa (M400, M500), pijesak, šljunak za beton željeni znak.

Sljedeća sastojak - to je šljunak, također se može koristiti umjesto ruševinama. To mora biti čista, ili barem sadrže minimalnu količinu od gline. Njegova veličina čestica može varirati od 10 mm do 80 mm. Cement ima različite oznake, kao što su 200, 300, 400, itd Svaki znak ukazuje na zatezne čvrstoće u konkretnom kocke, koje rebro 200 mm, tlačna, izražena u kg / cm2, nakon zrenja, koji se javlja u roku od 28 dana.

Označiti da je to pola do dva puta veća od razreda betona. Također je moguće primijeniti težinu aditiva koji omogućuju da se smanji vrijeme rezidencija konkretno rješenje antifriz aditiva i snagu akceleratora.

konkretne proporcije

Za pripremu rješenje, potrebno je iznos od pijeska, šljunka (šljunak), i vode koja je izmjerena u dijelovima cementa. 10 kg cementa koji će se dodati do 30 kg pijeska, i 50 kg šljunka (drobljeni kamen), i.e. treba da imaju omjer 1: 3: 5. Količina vode treba odabrati u zavisnosti od toga kakvu konzistencije potrebne konkretno rješenje za izgradnju temelja. Kao rezultat iste marke cementa mogu se dobiti različite razreda rješenja.

konkretne proporcije sto za osnivanje

Tabela proporcije od betona za temelj.

M150 konkretne koristi za izgradnju temelja za jednu malu zemlju kuću, štalu, kao i prostor za perad i životinje. Da bi se treba dodati 1 dio cementa 3,5 dijelova pijeska i 5,7 dijelove šljunka (šljunak), ispostavilo se omjer 1: 3,5: 5,7. Za izgradnju, na primjer, vikend, trebalo bi da koristite betona, koju marku i M200 iznad. Rješenje M200 temelj je pripremljena u omjeru 1: 2,5: 4,5, i.e. na 1 dio cementa da se doda 2,5 dijelova 4,5 dijelova pijeska i šljunka (šljunčana).

Kada se koristi cement M300 potrebno promatrati odnos 1: 3,5: 5,6, i.e. 1 dio treba dodati 3,5 dijelova 5,6 dijelova pijeska i šljunka (drobljeni kamen). Omjer 1: 2: 6 se odnosi na razred M400 cementa. U ovom slučaju, dodati 1 dio od 2 dijela pijeska i šljunka 6 komada (drobljeni kamen). Svi gore navedeni podaci su prosjeci, ali oni definitivno treba da se pridržavaju.

Količina vode u kom slučaju ne smije prelaziti iznos od 0,65-0,7 dijelova cementa. Voda u rješenje mora biti čista, ali u svakom slučaju, nije slano. Prisustvo u njoj soli može dovesti do korozije metalnih dijelova betonske konstrukcije.

Video na "konkretne Knead ručno, sastav, proporcije, priprema rješenja"

Pripreme betona za temelj

Potrebno vam je:

Video na "Koji procenat od betona za osnivanje"

  • Pijeska i šljunka (drobljeni kamen);
  • cementa;
  • posude za miješanje betona.
Tabela betona klase i njihovih brendova koristi za strip temelj

Tabela klase betona i njihovih brendova koristi za strip temelj.

Cement mogu biti pohranjeni za dugo vremena i ima sposobnost da reaguje sa vlagom sadržane u zraku. Mjesec dana kasnije on može izgubiti svoju originalnu snagu do 10%, blok, i.e., tri mjeseca - do 20%, a nakon šest mjeseci - do 30%. Stoga, tokom vremena, njegov znak je smanjena, na primjer, M200 na M180, što znači da je upotreba ovaj sastojak je najbolje odmah.

Kada miješanje rješenje u mikseru, gvozdena kadu ili drvenu kutiju, mora se voditi računa da se ne stavi sve nečistoće u njemu. Prvo, u čistu posudu za popunjavanje biti pijesak, šljunak (šljunak) i cementa. Onda ih temeljito miješati da dobijemo homogenu masu. Nakon toga, uz mešanje betonske mešavine, potrebno je dodati vodu kako bi se u potpunosti i jednoobrazno vlaže. Kada se koristi mikser cementa u prvom je potrebno dodati vodu, pa tek onda rasutih materijala. Beton mora dobiti homogenu kompoziciju. Rezultirajući rješenje treba koristiti u roku od dva sata.

Video na "Punjenje temelj u zemlji"

Betoniranje temelja

Potrebno vam je:

Video o ovoj temi "Kako pripremiti betona za popunjavanje poruke?"

  • vibrator;
  • armature;
  • lopatu.
Vožnje pripremu betona

Vožnje pripreme betona.

Neophodno je da se sve ovo pripremiti prije nego što počnete sipanje temelj. Prvo, morate da kopaju rov željeni okolinu. Onda opremiti "jastuk" od pijeska i začepiti ga. Nakon toga, držite jačanje, povezivanje svih okova. Na kraju oplate za temelj za opremanje i dogovorite hidroizolacija. Dalje, potrebno je da prođe da popuni.

Da biste izbjegli mikroskopske šupljine u temelj lijevanjem, potrebno je s vremena na vrijeme da kompaktan betona sa vibratorom ili na bilo koji način dostupan. Onda mora da probije koji su izašli višak zraka, na primjer, armature.

Procesu pretakanja treba stratificiran, i.e. koje je potrebno da se popuni jedan sloj čija debljina vrijeme je 15-20 cm, a zatim drugu, itd Za bolje ligamenta prethodnog sloja je potrebno oprati vodom. Temelj treba sipati u tople sezone. Ako to nije moguće, vode i betonske mešavine bi trebao biti grijana tako da se voda ne smrzne prije grab cementa. U vrijeme sazrijevanja betona ona će morati da se zagrijava cijelo vrijeme.

Na kraju nakon potpune injektiranje temelj mora biti pokriven folijom ili krovni materijal kako bi ga zaštitili od sunca i kiše. U prva tri dana površine potrebno je vlaže svaka četiri sata, a zatim svakih osam sati. Temelj je spreman za mjesec dana nakon što je ispunjava.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com