WikiWiex.com

Preporuke za izolaciju poda veranda

Veranda - je najbolje mjesto za opuštanje, porodična okupljanja i čaj stranaka s prijateljima. Kada je vrijeme toplo vrijeme, na terasi je postao najpopularniji, voljeni i gužve mjestima u cijeloj kući. Ali, kada je hladno dođe, odmah postaje prazna. Međutim, ova situacija se može lako otkloniti.

veranda

Kada kreirate veranda potrebno je obratiti posebnu pažnju na pod.

Da biste to učinili, izolovati veranda, posebno - podu. Nije dovoljno samo znati kako zagrejao na terasi podu. Prije svega, potrebno je istražiti opseg dostupnih materijala i karakteristika svakog od njih.

Materijali za toplinsku izolaciju poda veranda

Rasponu od materijala koji za izolaciju na tremu podu, dovoljno velika. Postoje obrasci koji su se dokazali bolje od drugih. To je za njih i preporučuje se da daju prednost kupovine.

Među liderima u broju pozitivnih odgovora mogu biti istaknuti pjene i mineralne vune.

veranda

Veranda - otvorena ili zatvorena prizemlju kuće uz kuću.

Ovi materijali omogućavaju da se izolirati pod na verandi, ušteda vremena i novca. Kako bi se poboljšao učinak može biti stvoren da koriste pad od penofol. Na metaliziranim listova će se odraziti na hladan zrak izvana, i odgoditi plemenitih topline. Penofol - high-tech toplinska izolacija materijala, koji se sastoji od polietilenske pjene i aluminijske folije. Takva izolacija se može koristiti u kombinaciji s drugim materijalima, ili odvojeno. Prva opcija je mnogo bolji jer daje mogućnost da što efikasnije koristiti prednosti materijala moguće.

Naravno, da bi se izolovati pod na verandi, možete zaposliti profesionalnog posade. Međutim, ako to radite sami, vrt će biti još prijatnije i toplije. Kako bi se izoluju samostalnom katu na verandi, potrebno je da odaberete odgovarajući materijal. Kao što je već spomenuto, najpopularniji su polistirena i mineralne vune, ali ima i drugih materijala koji se mogu podijeliti u prirodnim (pluta, celuloze, u granulama izolacija) i umjetni (svi drugi materijali).

Pozivajući izolacijski materijali mogu se podijeliti u rinfuzi (ekspandirana glina, šljake, pjenastog stakla) prska (ecowool, Penoizol), tečnost (polimer mješavine), valjak (linoleum, mineralna vuna), keramika (staklena vuna i mineralna vuna), itd

U zavisnosti od vrste termoizolacijskih materijala je odabrana odgovarajuća tehnologija podna izolacija. Pod mineralne vune, ekspandirana glina penoplex i da će morati da polože estriha i zaostajanja. Roll toplinska izolacija, jednostavno izbaci i pokrivaju vrhu čvrstog materijala (laminat ploče).

Pripremite alate i materijale potrebne za toplinsku izolaciju poda na verandi:

Alate potrebne za rad

Alate potrebne za rad: čekić, nokti, metar, odvijač, gvozdomer, lopaticom.

 • pjena;
 • odabrana grijač;
 • gvozdomer;
 • čekić;
 • nokti;
 • hacksaw;
 • škare;
 • traka;
 • olovka;
 • rulet;
 • lopaticom;
 • četke;
 • slikam.

Značajke veranda podna izolacija

veranda kat uređaj

Vožnje uređaja veranda podu.

Zagrijavanje poda veranda je posebno potrebno u slučaju da je pod nije uređen na čvrstim temeljima traka - onda ispod njega će cirkulaciju hladnog zraka u zimskom periodu u ovoj sobi će biti nemoguće.

Seks na terasi mogu biti izolovani i odozgo i odozdo - to će omogućiti da se postigne maksimalan učinak. Trenutno to ovisi o tome kako je izgrađen tremu. Ako ideš u izolaciju poda ispod verande, prostor između tla i strop, možete jednostavno ispunite ekspandirana glina, a ako prostor dopušta - zagrejao pomoću šljake vune - više vremena, ali je mnogo efikasnije. U tom slučaju, potrebno je da instalirate dnu nosača, koji će biti u prilogu listova izolacije.

Za gornju izolaciju veranda donje daske moraju biti uklonjeni (broj ih ne zapetljati u obrnutom slaganja) ili DSP-ploča. Pod mora biti položen vodootpornim film. Zatim, stvoriti sanduk. Za tu svrhu, ploče (poželjno 50-50 mm). Između napadi pjene i bolje šljake vune ili Rockwool, pokriveni barijera folija pare, a onda pucao iverice ili ukupno nazad na mjesto. Top mogu biti postavljeni linoleum, parket ili drugog premaza.

Karakteristike zagrijavanje penofolom

Karakteristike zagrijavanje penofolom

Shema penofolom podna izolacija.

Modernih izolacioni materijali koji se preporučuje za izolaciju podova, lider samouvjereno drži penofol. Najlakša opcija zagrijavanja poda narednih veranda:

 • na rubovima tako da odgovara vanjskim zidovima prirodne izolacije, na primjer, nijansiranje obavlja temelj ili kit gline rješenje unutar terasa;
 • šavova odbora unutar veranda pažljivo shpaklyuyut i lakirano, a zatim donji dio pauzama penofolom;
 • linoleum položili na tepihu na bazi polipropilena ili osjetio. Takvi premazi su dobro pogodna za internu izolaciju.

Ima toplinska izolacija od mineralne vune ili pjena

Kat izolirane mineralnom vunom

Shema podna izolacija od mineralne vune.

Sex na verandi može biti izolirana pomoću mineralne vune ili pjene. Ovo je još dugotrajan proces, ali je isto tako sasvim moguće da se nose na rukama. U većini slučajeva, na verandi pod napravljen od posebnog drveta blokova (LAS) odlažu ispod podne obloge, od dasaka koja se na njima.

Prvo morate ukloniti te od poda ploča. Nakon toga, spremni komada drveta, koje je između gredica i pričvrstiti vijcima. Između rešetaka termički izolacijskog materijala je proširen. Bez obzira na izolaciju da izaberete, on mora biti vrlo čvrsto postavljen između greda, da ne ostavlja slobodnog prostora. Od grijači u ovom slučaju moguće je koristiti mineralne vune ili pjene. U slučaju korištenja pjene za toplinsku izolaciju poda, listove treba prilagoditi u skladu s udaljenosti između gredica, prerezao običnim nožem.

U slučaju toplinske izolacije poda na terasi korištenjem mineralne vune, koristi malo drugačiju tehnologiju. U početku vune izolirana sa folijom ili polietilena. To će zaštititi izolacija od štetnog djelovanja vlage. Nakon što je materijal termoizolacije je postavljen, sve šupljina i pukotina preostalih nakon polaganja, mora zapečatiti pjene za montažu.

Između veranda spratu i struktura izolacija zadržali potrebno prazninu. To će pružiti bolju cirkulaciju zraka i pomoći u sprečavanju pojave plijesni i truleži. Dosta jaz od nekoliko mm.

Ima velikih zagrijavanja poda

Električno podno grijanje aparat na verandi

Krug uređaj električnog podnog grijanja na verandi

Ako planirate da temeljito uključe svoje izolacije poda veranda, vi ćete mi se način na kapital. U tom slučaju, morate potpuno ukloniti podne obloge i direktno na zemlju u red stavi sljedeće materijale:

 • mali sloj pijeska, koji će služiti kao neka vrsta jastuka;
 • betonski pod;
 • hidroizolacija (pogodno krovnog materijala);
 • penoplex;
 • hidroizolacije sloj;
 • ležao etaže.

Ovo je posao prilično vremena, koji ne može nositi svaki početnik gospodar.

Međutim, podovi postavljeni na ovaj način, će služiti dugo vremena bez smanjenja njihove imovine topline za uštedu.

Nego pokrivaju podne obloge nakon zagrijavanja?

Aparat verande temelj

Shema verande temelj uređaja.

To je važno odabrati odgovarajući materijal za pod, na kojem pouzdanost i trajnost premaza verandu. Postoji nekoliko zajedničkih varijanti.

Prvi od njih - odbora. Ako želite imati drveni pod na svom tremu, onda morate kupiti širine odbora 74-124 mm i debljine od 29-37 mm. Među glavnim prednostima glupane poda se mogu prepoznati niske toplotne provodljivosti i visoke ekološke prihvatljivosti. Međutim, nedostaci u materijalu prekratak. Prije svega, podrške sagorijevanje drveta. Nakon polaganja temelja za parket daske nužno obrađivati ​​antiseptik ili u boji, u suprotnom materijal će trunuti.

Drugi popularan materijal za kat - keramičkih pločica. Pogodan pločice 15x15 i 10x10. Keramički premaz ima mnogo prednosti. Prvo, to je dobro zaštićen od vlage. Drugo, da se ne boji bilo plijesni ili gljivica. Treće, takav premaz je dobro izgleda. Između ostalog, pločice lako se čisti i ne podržava sagorijevanje. Čak i ako slomljena neke pločice, potrebno je da samo ga tuku sa dlijetom, očistite površinu rješenja, a zatim navlažite podlogu s vodom, staviti nove pločice i obrišite šavovima. Keramičke podne na terasi se smatra jednim od najboljih opcija.

I zatvara prva tri PVC pločice. Ovaj završni materijal odlikuje različitim veličinama i dizajna. Među prednosti PVC mogu se razlikovati svoj lijep izgled, lako održavanje i popravak. Pol ne prolazi vlagu i održava sagorijevanje. Za razliku od keramike, PVC ima nekoliko značajnih nedostataka. Dakle, ako počne da se topi, otrovne supstance oslobađaju u zrak. Osim toga, PVC pločica ne razlikuje otpornost na mehanička oštećenja. Da li će dobiti ulje, abraziva ili masti, mora se odmah promijenio od restauracija materijal nije. Osim toga, polaganje PVC pločica je mnogo teže nego druge uobičajene materijale.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com