WikiWiex.com

Strane cijevi Bender domaći kod kuće

Tokom izgradnje dođe trenutak kada je neophodno da se savija čelične cijevi. Kako se to radi? Postoji način, a ne jedan, na primjer, možete posjetiti Pro Shop i kupiti alat za savijanje cijevi. Ali, takvo rješenje nije najbolja, posebno ako planirani veliki građevinski projekt koji zahtijeva velike investicije. Troškovi ove mašine je vrlo impresivan, a to je pametno koristiti drugi način - da se uređaj za savijanje cijevi sam, na primjer, ručno Bender.

Video na "armirači svojim rukama, ili Kako napraviti cijev Bender kod kuće"

Hand cijev Bender

Upotrebu armirači za proizvodnju cijevi različitih promjera.

Kako napraviti svoj vlastiti Bender

Prije svega, morate odlučiti, s cijevi promjera želite da radite, kako debeli su zidovi predloženog dizajna. Pošto se bavio ovim pokazateljima, od vas će shvatiti kako će sila potrebna budućnost mašina za savijanje. Postoje dva načina na koji se savije metalne cijevi:

 1. Hladno savijanje.
 2. Hot proces savijanje koristeći veliki uticaj na metal.
Instalacije za hladno bend test

Testiranje na hladno savijanje: - uzorak kabelya- od 2 - 3 plita- čelika - čelični naplatak.

Kada metodom hladnog savijanja nekoliko jednostavnih pravila moraju se poštovati. Ovaj proces treba se odvijati u zimskom periodu ili kada izvan temperatura ispod nule. Samog rada je jednostavan. Poduzmite potrebne promjer cijevi, čvrsto priključite s jedne strane i sipajte u vodu. Treba sačekati dok se voda u cijevi je potpuno rashlađena i pretvara u led. Onda možete početi savijanja, zahvaljujući ovoj metodi ne treba puno truda da biste dobili željeni rezultat.

Vruće metoda je slična svoj operativni princip. Uzmite suhom rijeka pijesak, pretura kroz sito, tako da se samo fine čestice, i svi su veliki, kao što su kamenje, ukloniti. Napunite proizvod pijeska, oba kraja treba čvrsto zatvoriti. Začepljenja otvora za upotrebu drvenih klinova, izbušiti male rupe u njima za izlaz plina. Držite proizvod u porok i zagrijavanje mjesto savijanja plamenikom dok dok se ne pojavi crvenilo. Sada možete koristiti bilo koji domaći Bender Savijanje pripremljene proizvode.

Pričajmo o stvarnim uređajem za savijanje. Oni dolaze u različitim vrstama, i to:

 1. Hidraulika.
 2. Za upotrebu.
 3. Električne.

Razmotrimo primjer self-made cijev Bender priručnik savijanje.

Izrada strane cijevi Bender za metalne cijevi

Strane cijevi Bender - vjerojatno low-cost uređaja za sklapanje proizvoda. Glavni faktor za ovaj stroj je ljudsku upotrebu fizičke sile. Ali nema potrebe za zavarivanje, tako da možete uštedjeti vrijeme za njegovu proizvodnju, pogotovo ako ste vlasnik za zavarivanje. Ovaj domaći Bender ima nekoliko klasifikacije vrste koje zavisi od sastava i promjer cijevi. Glavne vrste ručnih armirači:

 1. Univerzalni, pogodan za rad sa različitih proizvoda.
 2. Standard za kavu, dizajniran za rad sa određenim slikama promjera.
domaći Bender

U principu, domaći Bender se koristi za savijanje cevi ne više od 2,5 cm u promjeru.

Najčešće domaći Bender se koristi za savijanje cijevi s promjerom od ne više od 2,5 cm. Za proizvode sa manjeg promjera prikladan jednostavan dizajn uređaja uz minimalne troškove. Ono što je potrebno za ovaj stroj:

 1. Čelik klinova.
 2. Betonska ploča.

Related Videos "Bender"

Ako ne možete pronaći ploča, to možete učiniti bez njega. Igle mogu voziti duboko u zemlju, ali to svakako nije najbolja opcija, takav dizajn ne bi dugo trajati. Ako postoji betonska ploča, slijedite upute. Prva bušotina u ploču. Učvrstili u ove rupe čelika ulog. Ne zaboravite glavna stvar: što više postaviti igle, to bolje, radijus savitljivih ugla će biti precizniji i glatka. Pridržavajte korak nije više od 5 cm između svakog pin. Mašina je spreman za rad.

Koristite domaće cijevi Bender priručnik je vrlo jednostavan. Samo preskočite cijevi između čelika ulog i, silom, savijati ga u pravom smjeru i na željeni ugao. Među nekoliko nedostataka takvog uređaja treba imati na umu da je gotovo nemoguće raditi sa kratkim komada metala na to - nemaju dovoljno fizičke snage da savijete kratka cijev. Prvo i najvažnije je dizajniran za dugih radnih predmeta. Razmislite o tome kako napraviti drugu verziju uređaja. To je skuplje - moraju pronaći brusilice i zavarivanje.

Napravite svoju ruku valjak za savijanje

Za ovaj tip mašina će trebati:

Video uratke "domaće armirači priručnik za profil cijevi (cijevi bender)"

Crtanje ruku valjak za savijanje

Crtanje ruku valjak za savijanje.

 1. Čeličnih cijevi promjera 5-6 cm, dužina 15-20 cm.
 2. Aparat za varenje.
 3. Bugarski.

Ako je sve što vam treba je tamo, možete početi proces okupljanja. Za početak korištenja mlin rez komad cijevi 6 cm, zavarivanje ga na komad, koji je trebalo da dizajn okrenuo, slično kao krpu. Rad se odvija na ovom principu: u položaju uređaja na cijev i stati na tome. Zatim, koristeći dugo dio koristi kao poluga, po potrebi lulu krivine.

Ako je promjer cijevi je veći od 2,5 cm, montažu i dizajn ovog uređaja je komplikovano, pa probajte da ga ne koristi za veći radnih komada promjera. mnogi ne savijati, ali je odlična za kućnu upotrebu sa ovim dizajnom. Ali ako stvarno potrebno da savijete metal većeg promjera, može se izgraditi drugi uređaj. Trebat će vam:

 1. Valjak 2 sa radijusom koji odgovara radijus cijevi.
 2. Naglasak.
 3. Aparat za varenje.
 4. Čelika lanac.
 5. Vitlo.

Video na "tube Domaće oblika stroj, cijev Bender sa svojim rukama, Domaći jednostavan kvadratnih cijevi Bender savijanje"

Uz pomoć aparata za zavarivanje kuhati u obliku slova T upornjaka.

Ruku profilegib s pojačanim strukturom

Ruku profilegib sa ojačanim strukture.

Uklapaju u vitlo i remenicu na horizontalnoj dio strukture. Kombinujte ih sa čeličnim lancem na vertikalni dio, a drugi valjak postavljen nešto veći u ovom dijelu. Materijal namijenjen za savijanje podešen tako da jedan kraj je stegnut između valjaka, a drugi leži na vitlo. Kada se krećete vitla, truba, takođe, će saviti. Među nedostatke ovog dizajna treba napomenuti u ovom procesu nekoliko ljudi, mora se povući cijevi, a drugi - za pomicanje vitlo.

Ovo je najjednostavniji verzije mašine koje možete napraviti sami. Međutim, postoje sofisticiraniji i efikasne uređajima.

Related Videos "u garaži. Modernizacija reze na vratima. Doing svoje ruke"

Na primjer, na cijevi Bender izgradnje je gore opisano, moguće je da se stavi elektromotor, a rad će biti lakši i brži. Poznato je da se mnogo više opcija takvih uređaja, ali iznad najjednostavniji i lako dostupna, kako bi takve mašine na svoju ruku, svi mogu, samo treba vremena i želje.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com