WikiWiex.com

Visoko kvalitetne domaće cijevi Bender

Video na "Domaće Bender"

Napravite domaće cijevi Bender - znači spasiti svoj novac prilikom sklapanja različitih cjevovoda ili drugih metalnih konstrukcija. Domaći Bender omogućava ne samo da se znatno ubrzati proces, ali i da se stvori potrebne elemente za rad.

Upotrebu Bender za stolarske radove

Domaći Bender će uštedjeti puno vremena u izradu raznih zakrivljenih čeličnih konstrukcija.

Jednostavnim opcijama savijanje alat

Najjednostavnija verzija uređaja kao može biti iz više dijelova. To će zahtijevati:

  • betonskom pločom;
  • burgija za beton;
  • metal igle, bolje je da se veliki.
Proces rada sa cijevi pomoću igle

Proces rada sa cijevi pomoću igle prešao u zemlju.

Prva stvar na tanjuru treba primijeniti na dimenzionalne volumetrijski. takve veličine ćelija mreže bi trebao biti 4 cm * 4 ili 5 * 5 cm. U onim mjestima gdje linije ukrštaju, trebate bušiti rupe. Važno je da se rupe su najdublje. Kada se pripremaju rupe, potrebno je voziti igle u njih. Koristeći takav metalni uređaj, koji podsjeća na četku, moguće je da se savija cijevi čiji je promjer je 25 mm. Sam proces uključuje lokaciju cevi između igle, nakon čega je savijen u željenom pravcu. Kako bi se prilagodio radijus cijevi, to je odloženi između metalne igle.

Drugi jednostavan cijev Bender se može učiniti pomoću hidraulične dizalice. Domaći instrument priključak je uređaj, na osnovu određenih čvorova su:

  1. Major rebra strukture nalaze se u horizontalnom položaju paralelno jedni druge. Da bi se ovaj čvor, metalne igle može se montirati u vertikalnom zidu.
  2. Pokretni dio priključka za ugradnju između horizontalnih rebara. To je vrlo važno da se Bender u utičnicu je instaliran na tvrdoj podlozi. Pomicanjem osi priključka štap je obavezno bi trebao biti smješten točno u sredini između igle.
Dizajn za savijanje priključak

Dizajn cijevi Bender iz priključka.

Kada se montira domaće Bender je Jack, proces može nastaviti u elementu deformacije. U tom smislu, treba staviti pod iglu, i direktno preko priključak. Savijanje članaka koje u procesu podizanja vratila priključak.

Koristite uređaj za domaće priključak cijevi mogu se savijati dovoljno velikih dimenzija. To je zbog činjenice da je hidrauličkim ili pneumatskim skupštini, gdje je moguće da se razvije silu koja je jednaka nekoliko tona.

Video uratke "domaće armirači za 550 str. Tricky Drive"

Benders prosječna složenost

Da bi složeniji dizajn savijanje, morate koristiti akciju principa valjaonica. Da biste ručno napraviti takvu strukturu, potrebno je pripremiti inventar:

Video uratke "domaće Bender za prof.truby"

  • mašina za zavarivanje;
  • kanal;
  • valjci;
  • Clamp.
Shema alat za savijanje na osnovu vijka klupi

Shema alat za savijanje na osnovu vijka klupe: 1. Hand vise. 2. Razlog (odbor). 3. Drvena valjak. 4. rail-naglasak. 5. poluge. 6. metalna valjka. 7. cijevi. 8. ručke.

Prije nego što počnete posao, važno je da se upoznate sa radom takvog mehanizma. Deformacije u procesu kao cijev prolazi kroz pojačanu zonu pritiska. Čitav proces je postepen. Uloga propelera u sistemu, kao što će obavljati valjci koji se montiraju na prag. Uloga deformacije čvora dobio takve konstrukcije, treći valjak koji se odlaže na dnu stezaljke.

Sljedeći je skup uređaja. Osnovica može biti jedan širok kanal. Također možete koristiti dva uska kanal, postavite ih zajedno. Iznad pripremljeni temelj strukture postavljen u U-obliku metalnih dijelova.

Tako što gornji dio, važno je da se daju u jednom rupu u koju je umetnuta stezaljke rukav. Sljedeći korak je da se osigura valjaka koji će gurnuti cijev. Važno je da ih stavi na istoj visini od osnovnog dizajna. Sami rolls prije ugradnje treba biti opremljen Lančanik, koji će raditi na rotacija disk-ruku. Ručka je priključen na vijaka, na koje, pak, je osiguran treći valjak.

Koji je princip rada ovog uređaja?

Da se oblikuje cijev treba da se stavi na poseban valjka.

Okretanjem cijevi ručka pritisne treći valjak na feed valjci. Dakle, cijev se dovodi deformacije zoni. Ovaj aranžman omogućuje da dobije određeni radijus. 90 ° kut da bi bilo nemoguće.

Sofisticiran dizajn alat za savijanje cevi

Vožnja priručnik poluga za savijanje

Shema za upotrebu poluga za savijanje 1, 4. zupčanik. 2. Plate. 3. Pinch valjak. 5. Ratchet uređaja. 6. poluge. 7. Brooks sektor. 8. spona.

Da bi uređaj koji se odlikuje visoka produktivnost, neophodno je da se razmotri složenije strukture. A dobra opcija može biti opremljen hidrauličnim cijevi Bender Electric. U opštem smislu, aranžman aparat ima sličnosti sa gore opisani utjelovljenje. Glavna razlika je mehanizam radova. Ovdje je potrebno za opremanje izgradnju hidrauličnih štap. Osim toga, valjci koji nose protok više neće raditi na prijenos lanca.

Oni će djelovati zbog električni pogon, koji prenosi moment na vratila. Čineći takav uređaj, moguće je riješiti problem nedostatka vremena za obavljanje takvog rada, kao i značajno smanjenje troškova rada. Korma toga, takva oprema može odmah nositi dvije cijevi. Da biste to učinili u tijelu okna potrebno je napraviti posebnu propil, kroz koje će se cijevi šalje u određenom smjeru.

Video na "Domaće Bender"

Kako je sklapanje takvog mašina? Kako bi se sastaviti takvu izgradnju, potrebno je uspostaviti ravnu površinu i osigurati vratila feed. Ovo vratila sa završnim kolotur koji kroz prijenos pojas da se zajedno na motor Rother.

S obzirom da je drugi kraj je potrebno da se popravi lančanik koji je dizajniran za prijenos lanca. Što se tiče deformacije valjka može biti dva (gornji i donji). Ali, na trećem valjak se preporučuje ispod. Takav aranžman bi zahtijevalo dodatni posao, jer na dnu će se morati smanjiti rupu gdje će matične kretati kasnije.

Savijanje cijevi bez posebnih alata

Da bi uređaj kojim će se odvijati fleksije, ne možete koristiti pomoćni alat - priključke ili vratila. Prvo morate pripremiti predložak, koji će biti jednak namijenjen radijus. Ovaj obrazac je najbolje od drveta. Kao alternativa utjelovljenje zamjena drvenog predložak može koristiti metalne igle koji su vođeni u drvenu podlogu. Bez obzira na to koja je opcija odabrana predložak, glavni cijev će biti savijen ponavljanjem oblika.

Video na "Domaće Bender cijev za profil"

Da bi se lakše saviti metalne cijevi, potrebno je napuniti pijeskom i dobro preko plamenik za zagrijavanje procijenjena lokacije nabora. Takvi postupci uvelike olakšati savijanja. Kada se cijev se dobro zagreje, kovertu oblik obrazac pripremljen.

Manje tražio ali rabljene utjelovljenje uključuje savijanje prerezani materijal u onim mjestima gdje će se saviti. Da biste to učinili, morate napraviti rezove potrebno širine. Takvi rezovi će savijati bez poteškoća elementa. Jednom kada je proizvod uzima željeni oblik, sve što trebate napraviti rezove, koristeći električni zavarivanje. Prednost ove metode je da se cijev može dati apsolutno bilo koji oblik.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com