WikiWiex.com

Vrba ograda - najstariji ograda sa magičnim svojstvima

Sadržaj:

Wicker ograda - ovo je najstariji način da se označe svoju teritoriju i otežavaju joj se nabacivao stranaca i životinja. Na prvi pogled se čini da je ograda teško može poslužiti kao pouzdana zaštita, ali pokušavajući da se popne preko ograde obrasle visine dva do tri metra, odmah ćete učiniti suprotno. Štititi bolje od cigle, drveta ili metalnom ogradom.

zabor-ivoviy-pleten

A ograda izrađena od upletenog vrba grančica, unatoč svojoj jednostavnosti, će vam poslužiti u godinama koje dolaze.

A osim toga, savršeno štiti vaše imovine od znatiželjnih očiju, te će vam dati ugodan svjež miris. napraviti ogradu To može biti bilo koja od grana drveća, ali je najbolje odgovara za ovu vrbe. Ovo je vrlo nezahtevna postrojenja i njenih grana uzeti korijena bez brige i vrlo podložan - oni su dobro savijena. Pogotovo da je vrlo tkanje vrba ograda sa svojim rukama ćete uzeti veliko zadovoljstvo. A troškovi su niske, čak i ako kupite grane vrbe, a ne da pripreme svoje ruke.

Živog i neživog ograda

Tkani grane vrbe mogu biti dva tipa: živog i neživog. Live ograde i pouzdano zaštititi od znatiželjnih očiju, a od ulice i životinja susjeda ', i svoje stavove će obradovati i da će miriše.

ograda-iz-ivigigo-pletnya

Vrba ograda je savršen za kreiranje prekrasne dekorativne ograde na okućnica.

Za 2-3 godine to će rasti tako da je uspon kroz nju bez oštećenja sebi nešto, bit će gotovo nemoguće. Ova ograda je trajan, i tokom vremena je samo postaje jači. Briga bagrema vrba prijatno: jesen ili proljeće treba dati novo regrown filijala u pravom smjeru ili trim neželjene. Tako je moguće da se reguliše i debljine, a visina ove magične zaštite. Nedostatak je, možda samo jedan: prva živa ograda će pružiti malo zaštite od žičane mreže, lanac link ili drvo. Ali svake godine uživo pleteni ograda će jačati, a ne raspadaju, i stupanj zaštite koji pruža, će se povećati.

Unliving ograde poželjno u slučajevima u kojima je važno da se spasi svaki deo cm kvadratnih i omogući pristup svetlosti i vazduha na svakom uglu: to je mnogo tanji od života, koji se širi. Na primjer, kada je pouzdanu zaštitu od znatiželjnih očiju potrebni u jednom, a ne godinu dana, ili kada čuvar mora obavljati više dekorativnu funkciju. Ali neživo ograda je potrebno više materijala, to nije vrlo izdržljiv, može zahtijevati popravke, i to učiniti pravilno sa svojim rukama teže, a put će trajati duže.

žetva vrba

pleteniye-zabora-iz-ivi

Namakanje vrba grančice u vodi prije nego što počnete da obnove svoje fleksibilnosti.

grane vrbe mogu kupiti, ali možete pripremiti sa svoje ruke. Tkaju "njihov" mnogo ljepše rešetaka. Vrba vrsta, ima oko 600, a gotovo svi su pogodni za netiranje ograda, osim dva. Bele vrbe, koja se još naziva vrbe, raste do 30 metara u visinu, tako da puca su pogodni samo za neživotna ogradu. Živa ograda od ovog tipa, nakon nekog vremena se može pretvoriti u tvrđavu zid. A ograda vrba krto, koji se zove vrba, neće biti previše jak.

Harvest vrba hedge pravilno neko vrijeme prije početka vegetacije još uvijek nije počela protok SAP-a, ili jesen, kada je protok SAP je zaustavljen. Odrežite potrebu nož. Važno je zadržati grane na početku rada, u vertikalnom položaju u posudu s malo vode, dodavanje vode ako je potrebno.

Za neživo grane hedge može se bere od oktobra do marta u svim frostfree dana, moguće je da nakon početka SAP toka. Sposobnost da se iskorijeni za nežive hedge nevažno. Ali to još nije pojavio lišće, to je više prikladan za izabrati rešetaka. ih čuvati kao moguće i pod snijegom, a u podrumu i na tavanu - glavna stvar koja nije zamrznuta. Jedan dan prije početka grana rada treba potopiti u vodu kako bi se obnovila njihova fleksibilnost.

A live ograda - vertikalna tkanje

derevyanniye-opori

Za bolje produbljivanje drvena ograda podržava im je potrebno da izoštri.

Svoje ruke da žive ograde je jednostavno. Na udaljenosti od 1-1,5 m jedna od druge do dubine od 30-50 cm u zemlju potrebno je gurnu šipke promjera 4-5 cm kao nosača. To je prikladno napraviti pred-žljebove u zemlji. Što je više linija dužine, to je veća potreba da ih sahraniti. Kao nosači se također može koristiti metalne cijevi i drvenim gredama - oni će i dalje nestati pod grane vrbe. Onda vam je potreban da se povežete podrška između tanji cross-barova. Pričvrstite poprečnih može biti žičani. Podržava dužine od 1,5 m potrebno je vezati dva reda poprečnih šipki, vrha i dna.

Nakon toga može držati u zemlju do dubine od 20-30 cm beru šipke sa terena od 15 do 30 cm, sa blagim nagibom u suprotnim smjerovima, naizmjenično pravac nagiba i uvrtanja ih zajedno, kao i između nosača i poprečne šipke. Od koraka ovisi o veličini hedge ćelije. Što je manja ćeliji, ranije ogradu će sakriti svoje stranice od znatiželjnih očiju i otežavaju da ga udarim male životinje. Ali ne zaboravite da će hedge rasti i povećati debljinu rešetaka. Živa ograda se može pretvoriti u jedan živi organizam. Dovoljno je da potkopaju granama kora na mjestima kontakta i povezuju ih sa konopcem ili trakom.

Dead bagrema - tkaju horizontalno

Da bi svoje ruke nežive ograde, trebat će vam:

pleteniye-zabora

Sa škare za rezidbu u procesu tkanja lako rezati predugo vrba grančice.

  • makaze;
  • nož;
  • čekić;
  • šilo;
  • odvijač;
  • lopate;
  • rukavice (kako bi zaštitili svoje ruke).

Što se podržava za tkanje je potrebno voziti u zemlju do dubine od 30-50 cm vrba grančice 3-5 cm u promjeru na udaljenosti od 30-50 cm jedni od drugih. Što je veća želite da napravite ogradu, deblji treba da bude rešetaka. Prešao u dužini šipke treba da bude 15-30 cm veći od planiranog visine ograde. Onda bi bilo ispravno da postavite noge do vrhova ravnih traka (kada tkanje pogodan za trake, oni su uklonjeni) kako bi dobili čistu ogradu. Tkanje start ograda od dna, držeći rub debljine štap za podršku štap se tada vrši između susjednih oslonaca, koliko je dovoljno dužine. Rubove štapa, poželjno je da napusti unutra, tako da kasnije je bilo lakše da ih odstraniti. Narednih serija početi da nije na istoj podršku i prateći ga. Moguće je da se tkati na jednom štap, a moguće je i od nekoliko. U ovom drugom slučaju, tkanje obrazac će biti eksplicitniji i jasan.

Svaki 4-5 redova nužno zapečatiti tkanje, kuckanje čekićem u blizini polova. Na donji dio ograde ne trune tokom kišne sezone, neophodno je da se popravi nižih grana na određenoj udaljenosti od tla, zavrnite vijke na dnu podršku. Imajući gotovih braiding potrebu za vijke pijan u svaku nogu i preko tkanja, kako bi se ne gubi oblik kada diferencijal temperature i promjene vlažnosti ogradu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com