WikiWiex.com

Kako napraviti svoj vlastiti ograda za leja

Sadržaj:

Vole cvijeće, vole ih da se razmnožavaju na sajtu, a sredstva su ne toliko da podigne cvjetnjaci? Slušajte svoju intuiciju, malo pofantaziruet i pokrenuti proizvodnju ograde sa svojim rukama.

Provesti malo vremena što ograda za gredice, možete uživati ​​u njima već nekoliko sezona.

Ukrasna ograda za leja

Plastične ograde ne treba slikati i ne raspadaju tokom vremena, kao drvo.

Da, i cvijeće će izgledati dobro njegovan i original. Sa bilo kojeg dostupnog materijala može napraviti ograda za krevet. Prvi koraci, odlučiti kakvu vrstu materijala koji želite koristiti.

Za proizvodnju domaće ogradu, možda vam je potrebno:

 • ostaci stare pločice i škriljevca;
 • tanke grančice i kolone;
 • dekorativno kamenje ili konvencionalni;
 • podrezivanje mesh mreže i plastične kese;
 • plastične boce;
 • stare gume;
 • ostaci boji boje ili laka.

Ograda pločica i škriljevca

Ograda za gredice od škriljca

Ograda će izgledati neobično zbog različitih vrhova, kao da bi se šarene, dobijate pravo remek.

Da se stvori prekrasan cvijet kreveta, ostaci starog šišmiša keramičkih pločica i komada škriljca su savršeni. Pripremite se za posao:

 • pločica;
 • škriljca;
 • Gladilica za uklanjanje tla.

Ovo kućište je savršen u slučaju da je oblik vaše leja pogrešno. Lopaticom pažljivo uklonite gornji sloj tla u skladu sa veličine pločica ili škriljca. Onda iskopali materijala iz bilo kojeg kuta. Ostaci uklonjeni zemlje jačanje rezultat zatvor. Ograda će izgledati neobično zbog različitih vrhova, kao da bi se šarene, dobijate pravo remek. Na škriljca, ako ga iskopali točno, može biti multi-boji boja nešto da bi privukli ili boje u bilo kojoj boji. Izgleda vrlo kreativni, a trud i materijal koji je neophodan minimum.

Kako tkati ograde sebe

Ograda za gredice od Týn

Kontrast jasne linije stabljike i bujna vegetacija stvara zapanjujući učinak, posebno u odnosu na pozadinu sjenice, klupe i ograde.

Donošenje takve ograde sa svojim rukama zahtijeva određene vještine i spretnost. Ali, to će vam uštedjeti novac. Trebat će vam:

 • male drvene ili metalne šipke;
 • nitima različite dužine i promjera;
 • čekić i žice.

Izaberite mali klinovi ili obteshite barova. Čekić ih čekić u zemlju kroz 30 cm. Grane prošli kroz klinove na osnovu koš tkanja, u raspoređen način. Ako nejednake grane, to je dobra stvar. Tako da možete napraviti ogradu individualnost i originalnost. Ako grane malu pauzu u tkanje, možete ih držati zajedno sa žicom, to će biti primjetno u gotovom proizvodu. Ograda može doći do biti vrlo gust i oskudan - sve zavisi od vaše želje. Malo strpljenja, truda, i ograda rukama spreman, i ugodan oku.

kamena ograda

To izgleda vrlo atraktivno ograda za cvijet kreveta kamenja i dekorativne i konvencionalne. Pripremite se za posao:

Video na temu "Kako samo-trim grmlje u cvijet krevetu"

 • kamenje;
 • lopaticom;
 • pijesak i cement;
 • boje ili laka.

Dekorativno kamenje mogu se kupiti u prodavnici, ali možete koristiti i dostupnih materijala. Da biste započeli, uklonite sloj zemlje sa lopaticom i sipati malo pijeska. To neće dozvoliti kamen potonuti dublje. Sipajte vodu, pijesak, zatim položite kamenje i ispunite svoje zemlje ostataka. Sada sve možete slikati sa svojim rukama ili lakiran. Izgleda cvijet u ovom originalnom i moderan dizajn. Ako ste pravi ograde od običnih kamenčića prije polaganja ih pomiješati s malom količinom gotovog cementa. Kada sastav stvrdne, šljunak scrapie, vaš stvaranje će izgledati vrlo moderan. Takve ograde mogu slikati nakon sušenja.

Ograde, mreže i guma

Ograda za gredice guma

Ako privreda su stare gume, podizanje od njih krevet sa svojim rukama. Pažljivo obkopayte tlo oko boje i postaviti gume.

Nađi podrezivanje ili čvrstih komad mreže netiranja ili bilo koji drugi neće biti teško. Takva ograda samo da bi svoje ruke. Pripremite:

 • neto;
 • boji plastične kese;
 • žice i šipke;
 • stare gume.

Mi se protežu mrežaste oko leja, voziti stapa i žicom pričvrstiti ga na željeni krug. u boji, protežu ih u ćeliji paketi su najbolje izgledali kao tkanje ogradu. Krajevi može biti povezan ili šiju nit, a paket je bolje da alternativni u boji. Takvi dizajni su vrlo zanimljivo gledati dugo i poslužite. Možete napraviti takav ograda blokovi, radije nego solidan broj.

Ako privreda su stare gume, podizanje od njih krevet sa svojim rukama. Pažljivo obkopayte tlo oko boje i postaviti gume. ne može popraviti takvu konstrukciju. Ostaje samo da se slikam poklopac guma obrasce ili jednobojne boje.

Zanimljiv i jednostavno rješenje u aranžmanu cvijet kreveta će biti obične plastične boce. Oni mogu biti različitih boja i veličina. Napunite spremnik od strane bilo teških materijala, pogodan pijesak ili zemlja. Sipajte u praznu potrebu niz vrat, a zatim dizajn će vrlo izdržljiv i jak. Uz pomoć boce mogu napraviti ograde za krevete u slojevima. Da biste to učinili, prvo moramo kopati u najmanjim, onda sredini, a nakon najviša radnog predmeta, od kojih vaš krevet će biti. Zanimljivo, oni će izgledati ako postrojenje cvijeće različitih visina u tim nišama.

Ako nemate previše vremena na rukama, ili se ne koriste za takav rad, moguće je kupiti gotove ograde od plastike u specijaliziranim prodavaonicama. Stand konstrukcije su jeftini. Izrađuju se u raznim oblicima i pogodna za bilo koji cvijet krevet.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com