WikiWiex.com

Glavni nedostaci metala

Video na "4.4. Kuća okvir. Ugradnja metala. Povratne informacije Kupac. Incidenti gradnje. Izgraditi i Live"

Roman, Omsk postavlja pitanje:
Dobro došli! Ja ću pokriti krov, a ja bih da znam nedostatke metala, kao što je moja supruga i ja imaju tendenciju da koriste ovaj krovnog materijala. Čuo sam puno pozitivne povratne informacije, i pogled na kuću, ona je lijepa, plus cijelu veliku paletu boja, ali pretpostavljam da ne mogu svi biti tako savršeno. Recite mi, molim vas, sa kakvim problemima se treba suočiti. Hvala unaprijed na odgovoru.
Expert odgovore:

metal

Jedan od prvih mane metala, začudo, je njegova cijena. Ako se znatno potcjenjivati, onda kvaliteta građevinskog materijala je niska. Ne juri za jeftini krovni, kao svoj život i neće preći 7 godina. u izbor metala obratiti pažnju na karakteristike polimera premaza (oni utiču na troškove krovnog materijala). Kvalitativni uzorci mogu trajati oko 50 godina.

Ostali nedostaci uključuju metalnim loše izolacije. Tokom jake kiše ili grad pločice će odražavati sva energija zvuka. Kako bi se smanjio nivo buke na krovu je potrebno kupiti mineralne vune ili drugog upijanja materijala ima buke. Ako je kuća uključuje tavanskog prostora, nije potrebna dodatna izolacija.

Metal ima nizak stupanj krutosti i male debljine polimera premaz, što ga čini ranjivim na mehanička oštećenja. Posebno njen integritet često poremećena tijekom instalacije. Na terenu, duboke ogrebotine nakon kratkog vremenskog perioda pod utjecajem vlage će se desiti procesa korozije.

Iz unutrašnjosti metal zbog mode temperaturna razlika prikuplja kondenzat koji promovira rast plijesni i plijesni. Da se time bavi će zahtijevati hidroizolacije. Osim toga, instalacija će morati napraviti posebne ventilacije jaz, a strehe krovne konstrukcije da napusti jaz. Dakle, da se probije metoda montaže nije dozvoljeno.

Ako je krov složenih konstrukcija, a zatim ga pokriva sa metalnim, može proizvesti i do 30% otpada. Tako da je potrebno kupiti krovni materijal sa rezervom, što dovodi do nepotrebnih troškova. Uprkos činjenici da je metal pogodan za bilo koju vrstu krovne konstrukcije, sa svojim instalacija mora se pridržavati važnih pravila: minimalni kut nagiba kosine krovne ne smije biti manji od 12 °.

Konačno, krov od metala brzo zamrzne. Da biste spriječili gubitak topline iz kuće, potrebno je izgraditi dodatni sloj izolacije. Postoji još jedan način - da biste postavili snegostopornye bar. SNEGOBRAN će zadržati snijeg na krovu, koji je, s druge strane, će služiti kao funkcija prirodne izolacije. Međutim, u oba slučaja, to iziskuje dodatne troškove građevinskog materijala.

Treba napomenuti da su nedostaci tipično za metalni krovovi bilo koji drugi materijal koji u osnovi se sastoji od metala.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com