WikiWiex.com

Šta tražiti prilikom izbora metal?

Karakterizacija metala

O izboru parametara metala utiče nekoliko faktora. Među njima, glavnu ulogu igra i debljina materijala, prisustvo dodatnih aditiva, kao i stepen premaz pocinčanog metala. Ovi faktori utiču i na vijek trajanja, i snagu proizvoda.

Trebalo bi početi sa pregledom debljine. A zajednički standard je 0,5 mm debljine metala. Kada je potrebno izbor posvetiti posebnu pažnju na ovaj podatak, kao što neki proizvođači pokušavaju spasiti na sirovine, kao rezultat korištenja čelika u debljini od 0,4 mm.

Na kraju krajeva, zbog promjena ovog parametra je smanjena ne samo težinu materijal i njegov trošak, ali i snagu. Stoga, kada kupujete jeftini materijal treba imati na umu da je ovo vrijedno cijena robe zbog manje debljine proizvoda. U radu je moguće deformacije, što bi zahtijevalo zamjenu proizvoda.

Sada je potrebno da se demontira dodatnog materijala koji se može koristiti u proizvodnji proizvoda. Da navedemo primjer aluminija: dodavanja u cinka dovodi do poboljšanja u zaštitnoj kvalitetama šindre. To se manifestuje posebno kada je izložen atmosferskim pojavama, i nedostaci ne šteti samog materijala, jer aluminij ima tendenciju da oksidira u zrak, pri čemu se proizvod nije izložen na koroziju.

Važan pokazatelj je stepen galvanizacija, što utiče na trajnost proizvoda. Preporučena indikatora je 275 grama po kvadratnom metru, ali postoje proizvođači potcijeniti vrijednost, koji ima štetan učinak na životni vijek.

U međuvremenu, tu je pitanje pokrivanja materijala. Proizvodnja se može koristiti različite elemente koji utiču na karakteristike proizvoda. Tako, na primjer poliester je otporan na klimatske uvjete, pural ima otpornost na temperaturu i koroziju, i prevlačenje polivinil fluorid je otporan na ultraljubičasto zračenje.

Dakle, treba obratiti pažnju na parametre prethodno definirane u izboru pločica. Preporučljivo je da pitate prodavca o karakteristikama i tehničke specifikacije proizvoda, koji su predstavljeni od strane proizvođača. Ovo će se izbjeći problemi koji se mogu pojaviti dok koristite pločice.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com