WikiWiex.com

Kako ukrasiti zidove u kupatilu?

dizajn kupatila mogu biti vrlo različiti. Možete vjerovati profesionalce koji će stvoriti unutrašnjost u skladu s vašim željama, a možete ukrasiti zidove kupaonice s rukama. Evo nekoliko korisnih savjeta o tome kako da najbolje od njega.

Kupaonica dizajn zid

Za ukrašavanje zidova kupaonice možete kombinirati različite verzije pločice u određenom obrascu.

Related Videos "💗 Zidne dekoracije - ideje o tome kako da ukrasite zidove u sobi"

proces Značajke

Kvalitativna hidroizolaciju - neophodan uslov dobrom stanju. Nakon kupka - soba sa visokom vlagom, tako da se vlaga potapanjem u zidove, pa čak i uništava rezultati finiš u lošem stanju samih zidova. na terenu hidroizolaciju će vas zaštiti od činjenice da je voda slučajno procurio u susjeda na katu ispod, a plafon će štititi izolaciju ove nevolje vas.

Postoji mnogo materijala koji može zaštititi površinu od vlage. Ovaj konvencionalni krovnog materijala, koja se lijepi na vertikalne linije taloži na zidovima mastika. Kao hidroizolacija se može koristiti i više moderan, kvalitetan staklenih vlakana materijala. A možete samo pokriti zidove posebnih vodootpornim mastika.

Vožnje kupatilo hidroizolacija

Vožnje kupatilo hidroizolacija.

Nakon hidroizolacija zidova moraju biti izravnati sa gips i prvog. Zatim možete odabrati materijal koji će se suočiti s kupaonicom. To može biti plastičnih panela ili pločice. Pločica - idealan materijal za zid prostor s visokom vlagom. Za njegovu instalaciju zahtijeva određene vještine, ali dobro postavljene pločice čuvaju decenijama.

Prilikom odabira boja pločica, treba obratiti pažnju na dimenzije prostorije. Ako je kupaonica mala, ne koristite tamne boje, jer oni će napraviti sobu prostor još manji. Pločica može se postaviti do plafona, a može se oblitsevat nju pola kupanje. U tom slučaju, možete pokazati svoju kreativnost i boje zidova.

zidno slikarstvo

Zid pod slika mora biti savršeno glatka. Ako ti ih pravilno malterisani i premaz, to će ispasti upravo takav glatku površinu. Trebalo bi slikati sa lateks bojom. Možete koristiti boje bilo koje boje, ali ono što je rečeno o boji pločica, a odnosi se na boju boje. Lateks boje treba da budu kvalitetni. brzo se suši, a u kratkom vremenu, možete početi slika.

Da bi se to Oslikavanje zidova sa svojim rukama, potrebno je:

  • bijele lateks;
  • boja različitih boja;
  • Kistovi različitih veličina i valjak boja;
  • kontejner za miješanje s šeme bojom.
Slikarstvo kupatilo zidova

Vrlo popularan slika kupatilo zidova zbog svog jedinstvenog dizajna.

Kako se slika, će se raspravljati na primjeru od najjednostavnijih obrazac - Bubbles. Dakle, prekriven bojom do željene nijanse zidova su spremni. Kohler je pomiješana s bojom, da se boja razlikuje od boje zidova. Zatim izvlači mali krug. Unutar kruga su primijenjene udaraca i mrlje bijele boje kako bi izgledao kao balon. U blizini izvući još jedan i tako dalje.

Ovaj zid slika je vrlo jednostavan, a to je snaga čak i čovjek koji nikada nije naslikao. Ovaj jednostavan obrazac će dati kupatilo ličnost i oživljavaju sobu. Profesionalci mogu stvoriti na zidovima prostorije pravi slike, ali to zahtijeva iskustvo i vještinu umjetnika. Veoma česti predmeti - to su različiti krajolici, more, ili nešto drugo što je u stanju da se proširi prostor sobe. Možete držati i srodnim pozadine. Postoje posebne pozadine koje su dizajnirane za ljepljenje ga u kupaonicu.

Alati za završne i farbanje zidova u kupaonici

Alati za završne i farbanje zidova u kupatilu.

Pisanje sebi kupku, morate imati na umu da su horizontalne obrasce vizualno proširiti prostor i vertikalni - čine prostor iznad. Slika na zidovima, napravio svojim rukama, je dobro, jer to može biti ažurirana uvijek kada je crtež dosadno. Kao što je već spomenuto, kvalitete postavljene pločice mogu držati na zidove decenijama. i na ažurirati Vaše kupatilo soba, možete jednostavno mijenjaju periodično naslikan na zidu.

Painted zid nikada zatvara namještaj ili pribor. Sve police su postavljene na ostalim zidovima. Pločice bušiti poseban bušilica svrdlo dijamantske ili olovku koja je dizajnirana za pločice. Uobičajene bušilica rad sa pločice ne mogu. Može crack. Da bi se alat ne klizi na glatku površinu pločice, pločica je Pod traku na mjestu gdje morate napraviti rupu. Bušilice sa blagim pritiskom i male brzine bušilica. Kada se buši pločicu konvencionalnog bušilica se ubacuje u probušenu, što može učiniti rupe u zidovima ili betona. Zatim, tu je kuje plastične tiple i vijka u prilogu puk ili neki drugi element interijera.

Možete crtati zid ili neki od njih sa plastičnim panelima. Za tu svrhu, zid drveni sanduk, koji se montira na plastici. Također se koristi metalni profil. Takvi paneli imaju vezu "jezik i Groove", tako da vrlo lako popraviti ih. To se može pričvrstiti vijcima, noktiju ili ljepila.

Ako je odluka da se obložiti pločicama zidove kupaonice sobe, najbolje je odabrati pločice s uzorkom. To može biti od mozaik pločica. Dizajneri preporučujemo postavljanje mozaik tako da se svjetlost pala na nju. To može biti prirodno svjetlo, ako kupatilu ima prozor ili umjetno osvjetljenje koristi pravilno instaliran čvora.

postavljanje plafona

Vrlo često montiran zubčastim strop u kupaonici. To je lako učiniti čak i kod kuće. Da biste to učinili, obratite pažnju na horizontalnu liniju, odlaze 10-15 cm od plafona sobe. Uz ovu liniju je pričvršćen metalni ili plastični profil. Onda pričvršćen za strop vješalice, koje su priložene posebne gume za montažne šine. Nakon toga, samo kliknite na nosač šine. Reiki može biti od metala ili plastike. Ovaj plafon je dobro da se može instalirati rasvjetu izgrađen-point. Takve lampe su posebno dobro ako kupatilu je mali i visi lusteri prikriti prostora, kao i svijećnjaci na zidovima.

Video na "Slikarstvo kupatilo sa rukama fotografija"

Kupatilo mogu biti od vlagu rigips stropovi, koji je također montiran na metalni profil. A možete napraviti drveni strop, punjene letve na drvetu sanduka. Ponekad proces obloge, i fragmenti zidova velike kupaonice.

Paul obično nokautirati pločice za pod ili granita. Obične pločice na podu da stavim to je nemoguće, jer je klizavo.

Video o ovoj temi "Kako ukrasiti zid. Jedna zanimljiva ideja"

Razmišljajući kroz dizajn svojih kupaonica, nije na odmet da se upoznaju sa različitim slikama završio interijera. To može navesti željene opcije.

Video snimke na temu "dekor zidova sa svojim rukama"

To može biti orginalna farba zidova, pločica dizajn, i još mnogo toga. Također pročitajte korisne savjete o dizajnu, oni također mogu naći mnoge zanimljive stvari.

Video o ovoj temi "Ideje za Halloween | DIY: Halloween"

Nemojte se bojati eksperimentirati s farbanje zidova, jer će stvoriti istinski originalan dizajn koji ćete biti ponosni.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com