WikiWiex.com

Koji su neki načini na koje možete implementirati produžetak u kuću zagrijavanje

Sadržaj:

Trijemu kuće, bez obzira na činjenicu da je proširenje pomoćnog, igra važnu ulogu u određivanju način vlasnika života. Ovo je najpogodniji mjesto za zajedničku večeru, ležerno razgovora i obavljanje zajedničkih aktivnosti s prijateljima. Tokom ljeta zabava na verandi tako postane navika, a to je njena bolno teško odustati sa početkom hladnog vremena, kad se ohladi na tremu. Navike promjene nije potrebno. Na vama je samo da se izoluju na verandu.

verande shema

Shema veranda.

Materijala i alata

Moderna tehnologija omogućava veliki izbor materijala i alata za obavljanje izolacija u drvenoj kući.
Za izolaciju verande, trebat će vam sljedeće materijale:

 • mineralne vune;
 • polistiren (stiropor);
 • drvene grede 50 * 50 mm;
 • brtvilo;
 • poliuretanske pjene;
 • vijka;
 • mraz ljepila mješavina;
 • bojom karoserije;
 • izgradnja armaturne mreže
 • paroizoliruyuschaya film;
 • Laminat (šperploča);
 • Laminirana plastičnih panela 25 * 595 cm;
 • Panel MDF (suhozida);
Shema spušteni plafon izolacija veranda

Shema izolacije verande spuštenog plafona.

Ovdje su glavni materijali sa kojima je moguće izvršiti gotovo svih radova na zagrijavanje trijemu kuće. Ali, na osnovu planova i vlasnici ukusa, uvijek možete dodati da je nekoliko stvari, kao što je pozadina, pokrivanje krovova i podova.

ne može učiniti sa izolacijom verandu i bez alata. Ovdje je njihov minimalni set:

 • običan lopaticom;
 • lopaticom;
 • četkom;
 • paint roller;
 • nož;
 • škare;
 • Jigsaw (testeru);
 • klamerica;

zakazivanje

Pre kupovine materijala i alate koji su potrebni za planiranje rada. Za početak, potrebno je da odredi datum za početak zagrijavanja. Najoptimalniji opcija - kasnog ljeta ili početkom jeseni. U ovom trenutku to nije tako vruće, ali prije nego što je još uvijek daleko hladnog vremena. Imajte na umu da je rad s ljepilom smjese moguće samo na temperaturi iznad nule. U nastavku je metoda izbora šta će biti podna izolacija, zidovi i strop trema. Onda ostaje da izračuna potrebnog materijala i da izvrši svoje kupovine.

Video o ovoj temi "Kako biste priključili novi dom za stare? Sedimentary šav?"

Materijal treba uvijek biti kupiti 10-15% više u odnosu na procijenjeni broj, s obzirom na mogućnost njegovog oštećenja prilikom transporta i dok je radio na grešku. Zatim možete nastaviti do izolacije. Rad se preporučuje da se krene od poda.

kat Warming

Shema izolacije veranda podu

Shema izolacije veranda podu.

Postupak ovisi o toplinske izolacije poda temelj, na kojem stoji tremu. Tipično, ova ploča temelj, ispunjen uza temelj kuće, ili položeni na fabriku betona ploče podršku. U ovom slučaju, betonska ploča je savršen dirigent hladne iz zamrznutih zime tla do poda trijema. Ako je takvo pod prekriven linoleum ili šperploča, kao izolacija od hladnoće i dovoljno vlage.

Stoga, poda treba biti potpuno izolirana. Ako podu u kući i na trijemu je u obliku terase, mali podignuta visina poda u tremu neće stvoriti dodatne neugodnosti.

Seks je izolirana od sljedeće metode. ukloniti starog premaza. Položen na betonsku površinu sloj krovnog materijala, šavova između trake se lijepe posebnim bitumen mastika. Ovo će hidroizolacija sloj. Nadalje, drvo se montira na pod između redova karkas.Rasstoyanie građa mora odgovarati širini mineralne vune kupili. Drvne prije pakiranja se preporučuje za liječenje lak da ga dati vlagu i štite ga od insekata. Nakon toga, kao rezultat trup se postavlja mineralna vuna. Osim mineralne vune mogu se koristiti pjena listova. U ovom slučaju, okvir naslagane blokove, rezano veličini sa testeru za metal ćelija. Rezultirajući jaz između okvira i pjene udaraca sa pjenom. Za sušenje, odrezali višak. Rezultirajući struktura je obložena parna brana. Ovaj film je pričvršćena na okvir sa spajalicama i klamerica. Mjesta bendova preklapaju Pod zatvorena.

Nakon toga pod brušenje. Postoje dvije opcije. Porijekla - ležao sve površine furnira veranda katu i položiti završni premaz na njemu. Ovo može biti laminat, linoleum podova ili na bazi poliuretana. Preporučuje se da postavi tvrdu podlogu, kao i na verandi će hodati u cipelama, a možda i za obavljanje manje popravke. Linoleum u ovom slučaju može biti ozbiljno ugrožena.

Shema za izolaciju zidova verande

Shema za izolaciju zidova veranda.

Druga opcija uključuje podne obloge podne. Takav poda se može bojati ili lakirati. Pod stabla ne samo da će izgledati dobro, ali i biti dodatni sloj izolacije.

Drugi način zagrijavanja betonskom podu je instalirati sistem podnog grijanja. A bolja opcija je električna dizajna. To se može uključiti samo ako je to potrebno, a ona se ne boji smrzavanja, kao što je voda. Kako instalirati podno sistem grijanja je detaljna u uputama na njega. Imajte na umu da na vrhu sistema podnog grijanja uvijek leži pločica. Kada instalirate takav sistem grijača na trijemu nije potrebno, jer pod je veoma velika zraka grijač.

zid izolacije

veranda zidovi imaju najveću površinu kontakta sa okolinom, tako da je njihova izolacija treba posvetiti posebnu pažnju. Možete izolirati zidove iznutra i izvana. Izolacija iznutra - najmanje poželjna opcija za vlasnike kuća. Prvo, potrebno je vrijedan površine, a kao drugo, to je potrebno da se uništi unutrašnji trijem trim. S druge strane, rad na unutrašnja izolacija može obaviti u bilo koje doba godine i u svim vremenskim i oprema čine ga boljim.

Kako izolirati iznutra tremu

Najčešći i pouzdan način za izolaciju zidova iznutra je da se koristi metoda okvira. Za tu svrhu, cijelom širinom zid, horizontalno, u intervalu od 50 cm, u prilogu je kupila rezane građe. Gornje i donje grede mora biti pričvršćen u ravni sa poda i stropa. Nadalje, u formirana žljebovima ubačen u mineralne vune. Heftalicu spajalice konstrukcija karkase zakovan pare. Gotov površina obloženi s jednom od završnih materijala. To može biti MDF, lamperija ili suhozidom. U drugom slučaju, treba ti dodatni gips i prajmer za pripremu površine suhozidom na sliku ili Wallpapering.

Kako izolirati izvana veranda

Shema polaganje na verandi krovu od škriljevca

Shema polaganje na terasi krova od škriljevca.

Video na "Završavanje fasade - što je jeftin materijal za izolaciju zidova"

Ovo je najpogodniji i praktičan način za izolaciju zidova. Prvo, ne postoji nečistoća u kući, a kao drugo, ne smanjuje efektivna površina sobe. Postoje dva potpuno različita tehnologija, ali jednako praktičan način, šta se može uraditi sa ove operacije. Prvi je da se primjenjuju metodu okvira, drugi - da se poveća debljina zida povezujući ih s vanjskim sloj listova penopropilena.

Kada se primjenjuje metoda trupa na vanjskom zidu, u intervalu od 50 cm, vertikalno drvne 50 * 50 mm. Jaz između gusto ispunjen mineralnom vunom. Rezultirajući površina je zapečaćena parna brana. U zaključku, vertikalni drvena greda montiran ispred vinil ili plastičnih panela.

Zid izolacije polipropilena duže i proces u više koraka, ali rezultat je vrijedan toga. Za izolaciju vanjskog zida na način potrebno 3 dana jasno i toplo vrijeme, jer posao se obavlja pomoću ljepila, mlijeko i boje. U početku, na poravnali i premazane zidnoj površini preko mraz injektiranje polistirena listova se lijepe debljine 50 mm. Nakon očvršćavanja rješenja, listovi su pričvršćene na zid uz pomoć tipli gljiva. Dalje, cijelu površinu je prekrivena ljepilom, koji će biti postavljen i zavrnuo valjak armaturne mreže. Nakon nanošenja i sušenja drugog sloja ljepila se održava žbuke zidnoj površini. Obično se koristi za ovu tserezita rješenje. Sloj žbuke moraju se primijeniti na 1 cm debljine, tako da može izdržati slučajnog udara na površinu zida. Dan nakon primjene maltera može se tretirati i farba.

Kako izolirati krov verande

Ukratko, potrebno je izolirati krov. Prema zakonima fizike, hladni zrak spušta, a vrućina raste. Stoga, ako ne izolirati krov verande kako treba, bit će izgubljeno svih prethodnih napora. Zagrijavanje krova je potpuno isti kao pod. Prvo, na unutrašnje površine krovišta je napravljen od dasaka okomito na zid kuće. U okviru čvrsto umetnut u mineralne vune. Na površini trupa će biti postavljen i fiksni zagradama parozaschita. Za prednje obloge stropa je najbolje da odaberete laminirane plastike. Ovaj materijal će dodati lagan i vrlo jednostavan za instalaciju. Jednostavno instalirati profil vodič na obodu stropa, smanjiti plastične i naizmjenično umetanje listova u vodilicama, podesite ga na nosače okvira.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com