WikiWiex.com

Osnove za sjenice sa svojim rukama

Sadržaj:

Sjenica Sjenica razdor. Stoga, varijacije temelj će biti drugačiji. Ako planirate uređaj pergola lako i nije jako velika, vjerojatno može bez temelja. To će pojednostaviti proces izgradnje sjenici po rukama.

Video o ovoj temi "Temelj za vidikovac"

temelj

Ako na području srednje tla, grubi pijesak ili kamen, a zatim postaviti temelje mora biti učinjeno do dubine od 40-70 cm.

Related Videos "Arbor rukama | temelja (Part 1) | vrt puž u akciji"

Ali, ako je udobno odmorište razlikuje temeljitost, gradi teških građevinskih materijala i zauzima veliki prostor, onda ova opcija ne može biti bez osnova. Postavlja se pitanje: Koji tip odabrati? Na ovoj i da će dalje razgovarati. Temelji za sjenice - najvažniji element koji treba obratiti pažnju na prvom mjestu.

Kriteriji za izbor podrum ispod vidikovca

Od onoga što je u prvom redu ovisi o prirodi temelj za sjenici? To je prilično jednostavan: projektovanje i izgradnju zemljišta na raspolaganju na sajtu. Pre početka izgradnje sjenica sa svojim rukama, obratite pažnju na sljedeće važnih faktora.

Pričajmo o tlo.

Najoptimalniji i stabilna opcija će biti prisutnost na području srednje, velike pijesak i stjenovita tla.

Vožnje uređaja ispod temeljne sjenica

Vožnje uređaja ispod temeljne sjenica.

U ovom slučaju, ne treba puno dubine markera osnovnih sjenica baze -. Dosta visina u rasponu od 40 do 70 cm muke na izgradnju na ovom terenu ćete imati malo.

Ovo se posebno odnosi na onim područjima gdje je nivo podzemne vode niži od tačke penetracije temelj ili njegove police. Za pjeskovitom tlu, možete koristiti bilo koji od gore tri vrste dna. Uništavanje se nije baš desiti.

Ali u slučaju kada je pjeskovitom tlu je stanje voda-zasićena, tzv živo blato, morate biti vrlo oprezni. Ovdje uređaja bilo koje strukture će biti drugačiji složenosti.

U ovom slučaju, to bi bilo najviše preporučljivo dobiti savjete od stručnjaka. Možda će morati primijeniti razne dodatne mjere za zaštitu temelja od uništenja. U prisustvu živog peska da je najbolje da se ne eksperimentirati sa izgradnjom kontinuiranog monolitni karakter. Posebno pogodan ovdje su kolone oblik elemenata, ili se može izvesti pomoću instalacije sjenica police.

Smatraju problematičnim gline tla. Ova kategorija može uključivati ​​ilovača, pješčane ilovača tla. Tu će biti važan trenutak nivo znanja podzemnih voda, kao i dubinu do koje dolazi do smrzavanja tla.

Related Videos "Sjenica sa pećnicom kompleks sa svojim rukama Dio 3:. Betoniranje"

  1. Ako želite da vaš temelj za sjenica, raspoređeni na heaving zemljištima, neće warp, onda, pored navedenih faktora, neophodno je da se ne izgubi iz vida konstrukcijsko rješenje budućeg objekta. Sve je stvar u vlažnosti zemljišta u tlu. To je kao rezultat mraza Heave je to odmah odrazilo i na stanje cijelog sistema.
  2. U cilju jačanja takve fundamentalne strukture koje se koriste armaturni koševi, pouzdan operativni paket gornjeg i donjeg nivoa temelja. Još jedan uređaj koji pomaže u proširenom prirode dnu baze.

Ove nijanse pomoći će dati stabilnost dizajn i neće dozvoliti temelja do biti prisiljeni iz zamrznutih tokom hladnih sezone sloj dizanje tla.

neke preporuke

S obzirom da je izgradnja temelja ili bilo šta drugo, potrebno je unaprijed pripremiti potrebne alate i materijale, kao što su:

Šema temelj za montažu sjenica

Šema temelj za montažu sjenica.

  • nivou;
  • lopate;
  • drastičnog pada;
  • kolica;
  • mikser;
  • bušilica;
  • rulet;
  • aparat za varenje.

Video o ovoj temi "Izgradnja sjenica Part 1 (Temelj i podnih pločica)"

I mnogi drugi, potreba za koje mogu nastati u zavisnosti rad (na primjer, isti bugarski za armature).

Isto tako, ako ste prvi da se uključe u takav rad, nema štete će se obratite specijalista. Pored toga, pre-građevinske firme će izgledati da dostavi potreban materijal (cement, pijesak) u većini razumnu cijenu za vas.

Video na "temelje za sjenice sa svoje ruke"

Fondacija pod sjenicom: Vrste

Sheme predstavlja temelj

Sheme predstavlja temelj.

Video o ovoj temi "Podrška pristanište temelj instalacije tehnologija"

Polazeći od metoda podrške i forme mogu biti istaknuti traku, a kolone ploča temelj.

Što se tiče kolumnarne verziju, može se smatrati plus ušteda u građevinarstvu potrošnji materijala, kao i kompleksnost ove opcije je najjeftiniji. Ako ga uporedimo sa opcijom trakom, pristaništa temelj ispod sjenica, napravio svojim rukama, te će koštati 2 puta jeftinije. Opcija pristanište temelj za uređaj na heaving zemljišta, kao i relativno lakih konstrukcija, na primjer od drveta.

Ono što su građevinski materijal može se koristiti u regeneraciji navedenih temelja?

To može biti cigle, boce, monolitna armirano-betonskih stubova, od drveta ili betona, metala ili azbest cementnih cijevi. Što odabrati, zatražiti svoju financijsku mogućnosti

Na primjer, ako je vaša lokacija obilno naći u bilo prirodni materijal pogodan za uređenje u podrum, onda možete smanjiti svoju vrijednost mnogo puta, i obrnuto.

Ako vaš sajt veći stepen heaving zemljištima, vjerojatno ćete raditi za tip temelj gomile vijka.

Takav temelj gomile u obliku metalne cijevi ima oštar vrh i spiralni oštrice. To je zahvaljujući drugom i akciju tuca gomile u tlo. Ova vrsta temelja ima mnogo prednosti, ali što je najvažnije - svoje jednostavna instalacija i sposobnost za obavljanje građevinskih radova u svim klimatskim uvjetima. Čak zimske sezone neće biti prepreka.

Instalacija takav temelj stubova na 1,5 m, osim. Ali ne zaboravite da je u svakom slučaju neće biti u mogućnosti da rade bez raspored šipova na uglovima zgrada, gdje je cross-nosivih zidova, pa čak i na onim mjestima gdje su zidovi se povezali sa potpornog zida.

A ako masivni dovoljno vrtna garnitura?

Ako je budućnost odmorište odlikuju svojom težinom, to je najbolje da odaberete strip temelj. On je dobro prilagođen u slučaju da će vaše vidikovaca se gradi od opeke i kamena. Koji su trakastim temeljima? To može biti ili monolitna utjelovljenje, ili izrađeni od montažnih dijelova.

Dogovoriti monolitna trakastim temeljima, morat ćete kopati rov, montažu oplate, armature i izvršiti sipanje betona. Varijanta baze traka može biti pomoću opeke, betonski blokovi ili buta.

ploča temelj uređaj je korisno kada postoji slijeganja i dizanje tla. Ova vrsta predstavlja izgled ploča (čvrstom ili u mrežu) sa armaturom. Izveli takav ploča pod cijelo područje buduće izgradnje.

Obavezna stanje - odgovara veličini ploča veličina okolinu. Drugo ime za taj element - pluta. To je zbog svoje sposobnosti da se kreće u slučaju sezonskih tla podnesaka vertikalne istovremeno sa tlom.

I ovdje je još jedan neobičan i prilično originalni izgled - temelj je guma na vozilu. Neki graditelji koristite ovu opciju za izgradnju garaže, pa čak i kuće (drveni).

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com