WikiWiex.com

Kako izgraditi pergola dati

U ovom trenutku je nemoguće zamisliti prekrasnom prigradskom području bez pergola. Razmislite o tome kako izgraditi pravokutnog vrtna garnitura sa svoje ruke.

Vrtna garnitura sa svoje ruke.

Sjenica je struktura za dizajn vrta, koji može biti izgrađen od drveta, metala ili kamena, možete koristiti i drveće raste dobiti "Live sjenica."

da da izgrade svoje vlastite gazebo Ladanjska kuća, potrebno je da u skladu sa svim relevantnim uputama.

Kao građevinskog materijala, od kojih će stvoriti dizajn, možete koristiti drveta, metala, kamena, stakla. Kako možemo izgraditi pergola da daju svoje ruke?

Prva metoda je izgradnja sjenica

Treba uzeti u obzir kako izgraditi pravokutnog vrtni namještaj od drveta. Njegova veličina će biti 2,5x3,5 m, to će imati visinu od 2,5 m. Dizajn sjenica dizajniran za 10 osoba.

Materijale i alate:

Bookmark ugaoni nosivim stupovima

Nosivim stupovima potrebno da kopa do dubine od ne manje od 50 cm, jer moraju biti tretirani s antiseptik.

 • drvo, drvene grede dimenzija 100x50 mm;
 • vidio;
 • bušilica;
 • kliješta;
 • odvijač;
 • nivo zgrada;
 • lopatu.
 1. To stvara skicu budućeg sjenicom u zemlji. Crtež se vrši na papiru. Kako bi se pravilno identifikuju sve dimenzije, prvo morate odabrati lokaciju za izgradnju. Neophodno je da sve stolove i stolice koje će biti unutra. Zatim oko pogona u klinove i oni povući ribolov liniju.
 2. Kopaju rupe u četiri ugla na dubini od 50 cm. U te rupe probušiti stubova sekcija 10x10 cm i visine od 3 m. U središtu velikog strane iskopao jamu. Pre postavljanja stubova u zemlju svojih donji dio mulja koji se obrađuju, a zatim zamotajte krovnog materijala.
 3. Nakon postavljanja njihove polovi poravnati u visinu i vertikalno pomoću nivou. Onda su sipao maltera. Beton stvrdnjava kroz dan. Cijevne od barova ima dimenzije 100x50 mm, montirana na gornjem rubu.
 4. Izvesti instalaciju zabata krova. Pokrije svoje šindre. Nagib krova treba biti na duge strane, a na kraju je - na malom. Duža strana strukture su povezani na krst članova. Da biste to učinili, obavite odgovarajuće 8 rogova. Dizajn bi trebao izgledati kao iz kraju pisma A. Zatim, crijep se postavljaju.
 5. Površinu boje u odabranoj boji. Izvesti završne građevinske. Tu može biti bilo koji dizajn odluke na osnovu maštu.

Related Videos "Pergolas za vrt - zanimljiva i lijepa sjenica"

Drugi način gradnje

Materijale i alate:

Stvaranje pergolom krov.

Da bi se bolje uklapaju u sjenica zabata krova. The Gables se nalaze na kraćoj strani okvira, i stingrays - na dugo.

 • drvo, drvene grede dimenzija 100x50 mm;
 • drvenih stupova 2,5 m visok;
 • pila, pila za metal;
 • bušilica;
 • kliješta;
 • odvijač;
 • nivo zgrada;
 • lopatu.

Sjenica izgradio svojim rukama. Izgradnja se nalazi neposredno na terenu. Širenje podne ploče pločica ili drugih materijala, kao što su kriške drva. Nakon instalacije na podu na uglovima da probije drvenih stupova 2,5 m visine. Nakon fiksacija Pierce svojim dugim stranama jedni na druge strukture. Pre-potrebu da se u donjem dijelu stubova specijalni alat za sprečavanje truljenja.

Za pouzdanost i stabilnost konstrukcije je potrebno nakon vožnje za rezanje sipajte betona u rupe, a zatim pouzdano pojačavaju stubova pomoću drvenih letvi.

Nakon stvrdnjavanja betona grede postavljene na gornjem rubovima stubova. Nakon toga poravnati sve dizajne pomoću libele. Njega mora biti strogo horizontalni raspored barova vrhu sjenica.

Izgradite svoj krov sa svojim rukama. To može biti ravno ili pod uglom. Raznolik izbor materijala za obloge krova. Ovo može biti pločica, metala, drveta i drugih materijala. Oni bi trebali biti dovoljno lagan da se izdržali sjenica dizajna.

Video na temu "Kako izgraditi sjenicu u zemlji. Sat vremena Villas. Gubernia TV"

Uspostaviti okvir izrađen od dasaka, pokrijte sa hidroizolaciju materijal zatim postavljen krov.

Square sjenica dati svoje ruke mogu se graditi na različite načine i od različitih materijala.

ukrašavanja gazebo

Nakon završetka početak ukras. Kao što možete trim okvire, za izgradnju ograde, do određene visine šivenje set. To će zaštititi goste od vjetra.

Možete držati ožičenja. Ovo je potrebno ako je proizvod koji će se koristiti noću. Možete ukrasiti sa slikama, cvijećem i penjanje biljaka.

Video na "kako izgraditi zapanjujući sjenicom u zemlji 30 ideja"

U takvom sjenica napravio svojim rukama, to je lijepo piti čaj, opustiti, zabaviti prijatelje i rodbinu sočne kebab.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com