WikiWiex.com

Ugradnja metalnih arbors

Related Videos "Arbor (sjenica) Spremište od drveta ili metala"

Karakteristike zavareni arbors

uređaj sjenica u vrtu - to je želja mnogih vrtlara. I da li je prostor dopušta, izgradnju struktura je vrlo jednostavan. Sjenica dati mogu biti od drveta, metala i kamena. Najizdržljivije je zavarena čelična konstrukcija. Možete kupiti gotove sjenica ili napraviti svoje ruke. Prva opcija je skuplja, a životni vijek zgrade mogu biti vrlo mali.

Video na "izrada i montaža paviljona od drveta i metala"

zavareni gazebo

Zavarene sjenica.

sjenica za zavarivanje uprave može biti pravokutnog oblika, trg, šesterokutna i osmougaona oblika. Ostatak konfiguracije su manje uobičajene. Izgradnja kružnog oblika od metala proizvodnju teško. Zbog toga je ušao poligonalnog oblika.

Izaberite konfiguraciju ovisi o raspoloživosti slobodnog prostora, jednostavnost instalacije na temelju planiranih rashoda (pravougaoni i kvadratni sjenica jeftiniji).

Iako zavarene metalne sjenica je prilično lagan, oni se odlikuju visokim snagu i izdržljivost.

Video o ovoj temi "Podešavanje kovane pergola sa roštiljem i sudoperom. Vanjski pećnica u autu. Toplog kovanja. 40000 p"

Glavna stvar - da obavlja povremene inspekcije izgradnje na vrijeme identificirati i eliminirati džepovima korozije i drugih oštećenja.

Video na "METAL Pergola | Kako Sjenica"

Vrste vara profila za arbors

Vrste varova za sjenica profile.

Video na "Metal Arbors naručiti"

Svaki proljeća i kasne jeseni (prije zimskog perioda) preporučila farbanje strukture.

najlakši napraviti gazebo dati metalnih profila, koristeći proizvodnju cijevi, kanala, I-grede, uglova. Prostor između dijelova može biti ispunjen šesterokutna ili kvadratni barova. To je također odličan izbor - polikarbonata. Ispostavilo jeftin i sladak.

Za izgradnju metal sjenica potrebno sljedeće materijale i alate:

  • metalnih cijevi kružnog ili pravokutnog poprečnog presjeka;
  • vijka;
  • bojite;
  • krovnog materijala;
  • Bugarski;
  • Bušilica i burgije za metal;
  • mašina za zavarivanje;
  • mjerenje alata (vladar, metar, kvadrat);
  • nivo zgrade.

Izgradnja zavarenih sjenica

Metal sjenice imaju relativno male težine, tako da imaju dovoljno uređaja pristaništa temelj. Mnogo manje često koristi traka baze. Na instalacija preporučuje da napuste jaz između baza arbors i zemlju. U ovom slučaju, nema potrebe da se uređaj za hidroizolaciju sloj, što smanjuje troškove izgradnje.

Crtanje metal sjenica

Crtanje metalik sjenica.

Video o ovoj temi "Instaliranje vrtu sjenica, arch-besedki.ru"

Izgradnja zavarenih sjenica je kako slijedi. Prvo, uglovi su označeni za buduću izgradnju. Na mestima maraka dobiti jame iskopali, na dnu koje je ispunjena šljunka (šljunak) i pijeska. Zatim, jame su instalirane cijevi i onda betoniranja. Cijevi su dizajnirani da se ubaci u strukturu njihovog skeleta noge, glatke vertikalne pozicije provjerava razinu zgrade ili visak.

Između cijevi mogu biti od betona ili drveta poda. Kada uređaj betonske podloge mora biti Ravno zemljište, skini gornji sloj, a zatim napuniti pijeskom. Pesak je natopljenom vodom i zatim zbijati. Nakon toga sipao betona. Granice lokacije označene kutija od dasaka.

Narednu fazu - postavljanje okvira. Spreman okvir se ubacuje u prethodno instalirane cijevi i zavarene na njega. Nakon toga, stalak na vrhu su međusobno povezani horizontalnim cijevi. Ovo je osnovni okvir. U zavisnosti od veličine sjenica, postavljena u zavarenim greda i dodatne police. Vara sjenica sve veze dobijaju zavarivanjem. Također je moguće da izvrši povezivanje pomoću vijaka ili vijaka. Međutim, vari jači.

Related Videos "Pergolas i baca Miass"

Kada je okvir je potpuno spreman montiran krov, zid, a onda (ako je potrebno). Izbor krovnog materijala zavisi od ličnog ukusa. Najpopularnijih materijala za danas su polikarbonata i valovitog kartona. Polikarbonat je otporan na vanjske utjecaje, je prilično jeftin. Oblik je prilično atraktivan, savršeno svjetlo prolazi kroz krov. Brodski je otporan na atmosferske, izdržljiv, trošak je sasvim prihvatljiv. Osim toga, široka paleta boja omogućuje vam da odaberete najbolju opciju.

Nakon krovni pređite na unutrašnje uređenje sjenica dati. Osim toga može se zavarene metalne grede, zavarenih elemenata koristi.

Dakle, zavarene vrtni namještaj - odlično za odmor opuštanje. Dizajn uređaja je vrlo jednostavan i ne zahtijeva značajne investicije.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com