WikiWiex.com

Uređenje soba clapboard

Prostor je uređen sa prirodnim materijalima - san svakog muškarca. Međutim, nije svaki čovjek na ulici ne može priuštiti da kupi te iste materijale. Najpovoljnije jedan iz svih gledišta je obloge. Oslobodili prostor sluznice može se, međutim, ovaj materijal bi trebao biti postavljen samo na zid i pričvršćuje na strop kao poda će istrošiti brzo.

Shema montažni okvir za rezanje pod

Shema trup za montiranje ispod letve.

Kao i bilo koji završni radovi, soba sluznice znači početak rada i rade dole. Ali za početak je da odlučite koju vrstu materijala je najbolje koristiti za izgradnju sobu iz kreveta.

Video na "Završi kupanje stablo room"

Izbor pojedinih materijala i

Da, čini se, postava - standardni građevinski materijal. U stvari, postoji ogroman broj svojih varijanti. Možete koristiti letve istog tipa, organizirati i ukrasite prostoriju, a možete koristiti različite boje i dizajna. To je svako odluči za sebe.

Dakle, danas na tržištu možete kupiti plastične ili drvene letve. Obe varijante su naširoko koristi za razne vrste završnih radova. Plastika je bolje prilagođen za fasade zgrada, kao otpornost na vlagu je drugačiji. Također se može koristiti u kupatilu ili u kuhinji, koja je, u svim mjestima gdje visoke vlažnosti prevladava, i drugih nepovoljnih faktora.

vrste obloge

vrste obloge

Međutim, kada je riječ o dnevnoj ili spavaćoj sobi, tu je bolje koristiti prirodne drvene letve. Prirodni materijali ne izazivaju alergijske reakcije, ali to je vrlo važan faktor, pogotovo ako mala djeca žive u stanu. Tako je, u našem slučaju to je najbolje koristiti drvenih letvi.

Profilirani različite klase. Za soba je najbolja opcija - to je postava klase 1. Ne sadrži greške u proizvodnji, kao i broj čvorova je minimalna. Ova postava će izgledati sjajno na stropu i na zidovima. Osim toga, neke ploče nemaju prilagođavati sat jedni drugima. First Class kalupu se kao precizno u smislu geometrije.

Dakle, odabrani materijal sada može nastaviti sa doradu.

Kako ukrasiti plafon uz pomoć obloge: instrukcije

Kao što je već spomenuto, dostaviti u sobu i radi dole. Dakle, prva je da to plafon. To treba da radi sama obloge, čekić, nokti, komada drveta, vijci i odvijač. I u ovom slučaju, ne može bez mjerila. Nivo će djelovati kao on. To je bolje da se koristi laser opciju, jer se koristi na stropu dovoljno da se lako prilagoditi na ispravnu visinu.

Šema obloge montažu na podršci šine pomoću klyaymerov

Šema obloge montažu na podršci šine putem klyaymerov.

Počinje sa markup. Gotovo je s laserom je lako. Prvo moramo naći najnižu tačku na plafonu. Od nje već i započeti ples. U odnosu na to libelom neophodne za proizvodnju ostatak rasporeda.

Kada se ova operacija završena, možete nastaviti na raspored trupa na plafonu. Za tu svrhu, linije koje se sawed na mjerenjima dobijenih tokom dužine. Listi može biti preko bilo koji instrument dizajniran za tu svrhu. Prvi bar se nanosi na plafonu, a zaustavio i njegova horizontalnom položaju u odnosu na pod. Možete koristiti obični nivoa vode.

Nakon toga trebate popraviti bar. Onda uvučen oko 60 cm od njega i pričvrstiti na drugu traku potpuno isti. Nakon toga, rad treba početi na suprotnoj strani. Evo, samo dva bara se podesiti pomoću nivou. Onda sve postaje mnogo lakše. Potrebno je da se protežu nit između dva suprotstavljena bara dobiti jasnu sliku gdje ih treba preostale.

Preporuke o procesu

Metode obloge vezanosti

Metode obloge vezanosti.

Tako dodatno pričvrstiti sve preostale barova u u skladu s oznakama. Nakon što je okvir sastavljen, možete početi raditi s klapa. To mora biti točno u skladu s parametrima sobe. Profilirani se montirati okomito na šipki. Ona je odmah napravio potrebnu dužinu. To se može rezati nožem ili koristiti testeru. Bugarski se koristi za ovu svrhu.

Nakon što je materijal spreman, moguće je da počne da radi. Prva ploča je postavljena na rubu zida. Osim toga, svoje spike da se pošalju na drugu stranu, gdje će biti fiksna sljedeći odbora. To bi trebao biti na udaljenosti od 5 cm od zida.

Related Videos "PONOVO KOD KUĆE, zidna dekoracija clapboard !!!"

Zatim, trebate popraviti još odbora, koja će se nalaziti na suprotnoj strani sobe. Ona je, takođe, mora da se povuče iz zida daljine jednaka 5 cm. Sada možete učiniti kako bi dodatno smanjiti plafon uz pomoć obloge. Sljedeći odbor mora biti umetnuta u utor prvog šiljak odbora.

https://youtu.be/cQIXzEroi_k

Na dvije ploče naslanjati jedni druge, možete koristiti gumeni čekić ili drveni malj, što je neophodno da iskoriste jedan od njih da biste dobili željeni efekt. Dakle, sve ploče se slažu. Uzgred, to je vrijedno rekavši nekoliko činjenica o plafon odbora montažu. Da biste to učinili, to je moguće koristiti najobičniji nokte. Međutim, u ovom slučaju, to je Podsjetimo, fiksiranje se vrši na stropu, što znači da će hardver raditi dodatni teret.

U ovom slučaju je bolje da ne koristite nokte i vijcima, koji su pričvršćeni u materijalu koristeći moć odvijačem. U odborima postava sami trebali uraditi prije rupe u koju su sjebani vijaka. Materijal dovoljno maštovita i jednostavno uništen, pa ga treba prethodno pripremiti za rad. Dakle, možemo navesti činjenicu da je plafon trim klapa završen. Kao što znate, stvar nije tako jednostavna i, stoga, u toku rada treba jasno da slijedite upute gore predviđeno.

Uređenje zidova obloge

Šema postava montažu na okvir

Šema obloge sklop za šasiju.

Uređenje zidova obloge se vrši na potpuno isti način. Međutim, u ovom slučaju, takođe, postoje nijanse. Da biste završili će trebati isti alat. Prva je da se sve potrebna mjerenja. To možete učiniti okrenut u istom smjeru u kojem je napravio obloge stropa, a može biti usmjerena okomito na letve. Sve zavisi do neke odluke dizajn, koji je usvojen u početku, i kakve preferencija je kod iznajmljivača.

Obilježavanje se vrši koristeći isti mjerni instrumenti. U ovom slučaju, to će biti oko okomito na postavljanje ploče u odnosu na plafon. U vezi s tim, prvo morate uzeti mjerenja za okvir. To se radi pomoću nivou. Rad će biti vrlo dugotrajan, jer je potreba za mjerenje udaljenosti u četiri zida. Dakle, brojanje se vrši na perimetru.

Video na "Finish obloge od masivnog bor"

Dalje, barovi su točno u skladu s dimenzijama koje su dobili tokom nje. Sada, mora biti osiguran rešetaka. To se može učiniti sa čekićem i ekserima ili Samourezni vijke i odvijač. Sve je vrlo jednostavno i jasno. Sada možemo preći na mjerenja dasaka.

Potrebno je izmjeriti udaljenost između poda i stropa.

Ovo je dužina i odbor treba koristiti. Profilirani treba vire malo ispod površine poda.

https://youtu.be/gIL7Z79Jc4g

Related Videos "pokrivanje zidova postava"

U svakom slučaju, doći će do postolja, koji će sakriti ovaj nedostatak. Onda možete preći na rezanje drveta. Kao što je već ranije, u tu svrhu, možete koristiti najviše razne alate u rasponu od uobičajenih pile, a završava sa mlin. U suštini nije bitno. Glavna stvar je da su svi odbor dobili iste dužine i stan u mjestu saw cut.

Onda možete ići izravno na pričvršćivanje obloge. Početi sa bilo kojim uglu sobe. U ovom slučaju to je više prikladan za pomicanje s desna na lijevo, ali to je lična odluka za svakoga. Ovdje, previše, prvo morate ispravno postaviti i pričvrstiti prvi odbora. Samo u tom slučaju, rad će brzo i bez problema se održati.

Završetak procesa instalacije

Tako, odbor postavljen trn u smjeru lokaciju naredne obloge ploču, mora biti pravilno postavljen. Za pravilnu ugradnju mjernih uređaja potrebna pomoć. Prije svega govorimo o nivou. Možete koristiti dodatni visak. Sada možete popraviti prva ploča sa alatom za montažu.

Video na "Pneumatski čekić Hitachi NT 50AE2 / Dekoracije kuću okvir u juni 2016 / Sekretmastera recommended!"

Tu je dosta pogodan zajednički nokte. Oni ne treba da bude predugo. Šešir stoji utaplivat kao duboko kao što je to moguće. U ovom slučaju, površinska oštećenja nisu toliko primjetan.

Sada možete instalirati drugu ploču. To se uklapa u odnosu na prvu šiljak. Važno je da se osigura da se uklapa tačno. Ako se obloga nije uključena u prvoj ploči, moguće je koristiti isti gumenim čekićem ili drveni malj, koji su se koristili za podešavanje komponente na plafonu. Onda možete sigurno početi da se bave naknadnu ugradnju u ploče.

Otprilike svakih 10 skup ploče učiniti mjerenja ispravan raspored dizajn. Ako nešto krene naopako, kao što bi trebao biti, potrebno je demontirati posljednje elemente, a zatim podesite ih na ispravnu lokaciju.

Kao što znate, u ovom radu, ne postoji ništa posebno teško. Gotovo svi u stanju da korice sobu u vašem domu pomoću obloge. Ovaj vodič je sigurno da pomogne svima koji odlučuje da preuzme ovom teškom pitanju.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com