WikiWiex.com

Termin službe metala

Video o ovoj temi "Krov metala u 5 godina"

Profilisani čeličnog lima, zaštićen tsynkovym i obloženih - metal. Lot u pogledu snage i života tih premaza do krova ovisi o vrsti čelika ima debljinu i kvalitetu zaštitni premaz. Tipično, za proizvodnju od metala, primjenjuje se list koji ima debljinu od 0,45-0,8 mm. Debele čelične - profilirane teže. Ako je čelik je tanak, to će lakše deformirati. Već u debljini od 0,55 mm metal postaje uočljiv zglobova susjednih listova, a iskrivljuje geometrija krova.

Video snimke na temu "suptilnosti metala montaža"

Opšte karakteristike slojeva lima metallocherepichnoy

Opšte karakteristike slojeva metallocherepichnoy list.

Video na "krov popravke, zamjena zabata krova (od škriljevca) na staroj drvenoj kući, Part 1 Doma 60 godina"

Debeli sloj cinka pruža zaštitu od korozije metalnih pločica. Od ovog sloja ovisi u velikoj mjeri o životu šindre. Međutim, samo mali sloj cinka metala za pružanje zaštite. Obje strane čeličnog lima za metal zajedno sa pocinčanog passaged, zatim obložene premazom. Ovaj pristup će omogućiti zaštitu sloja cinka oksidacijom zraka.

Video na "krov popravke, zamjena zabata krova (od škriljevca) na staroj drvenoj kući, dio 3 Doma 60 godina Outbuildings van"

Krovne konstrukcije od metala

Krovne konstrukcije od metala

Video na "Metal Agnetta"

Polimera koristi u formiranju metala uticaja i na činjenicu koliko dugo krova. Utjecaj na očuvanje bojom. Sunčeve zrake mogu izgori boja, tako da je polimer treba osigurati dobru zaštitu od efekata boja ultraljubičastog svjetla. Zbog debljine sloja 200 .mu.m među mnogim polimera premaza izdvojeno plastisolu. Ovaj premaz je otporan na mehanička oštećenja, u stanju je da izdrži atmosferske korozije. Ali plastizola nema visoku otpornost na UV zračenje i gubi svojstva na 60 ° C

Related Videos "Usporedi Ondulina i šindre"

Bad opire temperature do 120 ° C, materijal - poliester. Ovaj materijal štiti metalni krovovi i od ultraljubičastog zračenja i od korozivnih utjecaja. Međutim, mehaničke čvrstoće poliester nije velika. Maksimalna debljina poliestera sloj se dobija ne više od 30 mikrona. Ova obloga, koji ima mnoge prednosti, brzo peel.

Sloj PVDF tipa polimera - 2 ili polivenilftoridakrila otporan na ultraljubičasto zračenje. Ovaj materijal može izdržati temperature ljuljačke u rasponu do 120 ° C do -60 ° C Ali PVDF sloj 2 ne prelazi 27 mikrona, iako je materijal i jači u odnosu na poliester. Treba napomenuti da je PVF - 2 maloustoychiv oštećenja mehaničkih tipa, kada se uporedi sa plastisol.

Među različitim vrstama polimera mogu se identifikovati Purane. Pural, otporan na visoke temperature, na koroziju, UV zračenje. U ovom materijalu debljine sloja je 50 mikrona, koja pruža nisu siromašni snagu od ovog premaza. Tako pural se može nazvati kompromis između različitih tipova zaštitnih premaza za krovove.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com