WikiWiex.com

Izbor od metala za krov

Video o ovoj temi "Krov troškova metala i izbor boja savjeti iz osobnog iskustva"

Sadržaj:

Kada je u pitanju izgradnja kuća, čak i daleko od izgradnje 3 ljudi pamte najvažniji element: temelj, zidove, krov. Na posljednji razgovor u detalje. Krov ne treba samo održati i zadržati toplinu u kući, ali i imaju lijep izgled. Jedan od najpogodnijih opcija je metal - osnovni materijal za krov krova. Metal - Pocinkovani čelični lim obložen imitiraju prirodni pločica. Koristi se u svim klimatskim zonama. Glavna značajka je polimerni premaz. Premaz za zaštitu može izdržati različitim vremenskim opterećenja od -50 do +120 stupnjeva.

Izbor od metala za krov

Prednost metala po tome što je u stanju da izdrži relativno visoke i niske temperature zraka.

Među obilje proizvođača, maloprodajnih objekata i različita mišljenja na kupca postavlja pitanje: kako odabrati kvalitetan metalni krovovi?

Važnih pokazatelja u izbor metala To su: debljina čelika, garancija proizvođača, sadržaj cinka, boja i premaza, i rollforming opreme. Uzmimo u obzir više pažljivo kako odabrati metal krovova.

zahtjevi debljina čelika i certifikate

izbor od metala

Glavni faktor od metala - širina, to utiče na kvalitet i pouzdanost krova.

Prilikom odabira metalnih krovnih, treba imati na umu da je njegova debljina - jedan od najvažnijih parametara. Ono što bi trebalo da bude ispravna debljina? A dobro poznati standardne debljine - 0,5 mm, ali se može koristiti i metalni krovovi debljine 0,45 mm. Jedini dodatak na jačinu njihove različitosti - što je velika razlika u cijeni. Treba imati na umu da je osnovni zahtjev na krovu krova debljine metala manje od 0,5 mm - je da je minimalna krov letve razmak pri instalaciji. Izbor bilo šindre za svoj krov, treba paziti da ne bude prevaren od strane beskrupuloznih kompanija izdavanje debljine u drugoj. to će vam pomoći uređaj koji se zove mikrometar, i natpis na originalnoj ambalaži kompanije, koja je garant.

Treba napomenuti da je svijet traži strože ISO certifikaciju naših gostiju. Prema ISO standardima za debljinu čeličnog ne bi trebalo da se razlikuju za više od 0,01 mm cijelom dužinom rolne (1000 metara) i po standardima GOST - ova vrijednost je 0,05 mm, što može dovesti do iskrivljene slike pločica stanja, tj. e. sa jedne ivice može biti 0,45 mm i 0,55 mm od drugih. Zbog toga, šindre može poći po zlu, a to dovodi do više teškim kršenjima instalacije. Kakav metalni krovovi da biraju - od domaćih ili stranih proizvođača - to zavisi od vas. Ako odlučite da odaberete bilo pločica domaćih proizvođača pokušavaju da kupuju proizvode više poznatih kompanija.

Izbor metalni krovovi? Obratite pažnju na smislu svoje garancije. Bolje šindre, duže jamstvo. Maksimalni period garancije za metal - 15, on se obratio pločice s polimernim premazima na bazi poliuretana. Maksimalna garancija za poliester metalni krovovi - 10 godina.

cink sadržaj

Zaštita krov od korozije

Da bi se zaštitio od korozije metalnih krovnih, neophodno je da se pokrije list cinka.

Mnogi proizvođači koji vrednuju njihov ugled, koristite samo visoko kvalitetnog čelika. Ali, kao što je poznato, metalni u kontakt sa vlagom i klima počne da rđa. Kao posljedica toga, mnogi proizvođači traže načine sprečavanja korozije metala. Danas je jedan od najjednostavnijih načina zaštite čeličnog lima je obložen cinka. Većina proizvođača čelika u galvanizaciju upotrebe stanja čelika 100-250 g cinka 1msup2-. Napomena: veličinu sloja cinka igra važnu ulogu u trajnost čelika. Tako da bi trebao odabrati čelika s visokim sadržajem cinka.

Izbor boja i nedostaci

Izbor metalnih boja

Manje tamna lima je da su oni brzo blijede na suncu.

Kada je teško savjetovati nešto odabiru boja metala, ovaj faktor je individualna i zavisi od vaše preferencije. Najpopularnija boja na ruskom: smeđa, crvena, zelena. Odaberite boju za vaš dom ne treba mnogo, kao boje pločica prilično širok. Ali možemo dati neki savjet prilikom odabira boja koje neće biti suvišno za vas. Dark Tone polimera premaz izložen brže blijedi Sunca od svetlosti. Kvalitativni polimera razlikuje od siromašnih da posvjetljuje ravnomjerno, dok je neispravan mrlje blijede. Neujednačena diskoloracija polimera premaz ima garanciju.

Polimer premaz

poliester

Poliester je najpopularniji premaza, kao što je više otporan na klimatske uvjete.

Video na "Savjeti pri odabiru metala"

Postoji nekoliko vrsta pokrivenosti. Najpopularnije su:

  1. Poliester - relativno skupa premaz sa sjajnu površinu. Pogodan za sve vremenske uvjete.
  2. Matt poliester - poliestera premaz sa mat površinom imaju visoku mehaničku čvrstoću i boju. Pogodan za sve vremenske uvjete.
  3. Plastisol - jedan od najstabilnijih otporan na mehanička oštećenja i klimatske agresije premaza.
  4. Poliuretanski - premaz bez strahu velike dnevne temperaturne razlike i ima visok koeficijent zaštite od raznih metala od korozije.

Polimer premaz se najčešće proizvodi od čelika debljine 0,4 mm do 0,6 mm, debljina lima će biti veći. Na primjer, ako je čelik 0,5 mm debljine plastisolu 200 mikrona, iznos list će imati debljinu od 0,7 mm. Prilikom odabira idealna garancije kombinaciju parametara / kvalitete, onda je najbolje rješenje bi bilo 0,5 mm čelika sa poliuretanskim premazom pural debljine 50 mikrona. Ako biramo iz cjenovnu politiku i fokusirati se na jeftinijih materijala, to će biti od poliestera sa čeličnim 0,45 mm. Odabrati pravi pokrivenost, uzimajući u obzir uvjete okoliša lako, jer je većina od njih su pogodne za bilo klime.

oprema za profiliranje

Valjani metalne opreme zavisi, šta će biti preciznost veličine stanja i gustoće polimera premaz koji izabrati. Velike firme nikada neće koristiti ispod opremu za održavanje svoju reputaciju. Ali danas na tržištu za mnoge robe proizvedene u malim firmama, koje koriste opremu b / g, ili su iscrpljeni svoje resurse, s obzirom da je potrebno odrediti proizvođač metala prodavaca. Velike domaće firme koriste nove uvozne opreme, što je rezultiralo u domaćim žigosanje se ne razlikuje mnogo od uvoza. Metal različitih proizvođača, čak i ako je napravljen od istog čelika sa istim premazom neće se pridružiti.

Kakav metalni krovovi treba da izaberem? Najprihvatljiviji može biti čelika sa poliuretanskim premazom debljine 0,5 mm. Ako želite kupiti jeftinijih materijala, najbolje je da odaberete čelika 0,4-0,45 mm debljine sa poliuretanskim premazom i veći broj cinka.

Video o ovoj temi "Noise metalni krov - da li je moguće smanjiti?"

Držite metalni krovovi u originalnoj ambalaži može biti više od 1,5 mjeseci kako bi se izbjegle deformacije donje plahte. metalni krov kut bi trebao biti 14 stepeni, kada je dužina rampi od 7 m.

Nadamo se da će znanje o tome kako odabrati pravu metalni krovovi, pomoći da napravite kuću udoban, a život u njemu - opušteno i sretno. Uspjeh u radu!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com