WikiWiex.com

Izgradnja sjenice sa svojim rukama

Sadržaj:

Za odmor na prigradskim gradilište je neophodan sjenica. To upotpunjuje dizajn krajolika i naglašava stil kuće. Ova zgrada vam omogućava da uživa u sjeni podnevnog sunca. To je mjesto susreta za goste ili večernji obrok sa porodicom.

Shema purlin krov sjenica.

Shema purlin krov sjenica.

Neki vlasnici kuća ne znam, kako izgraditi sjenicu sa svojim rukama. Ali razne materijale i mogućih konfiguracija omogućava vam da shvatite pravi stvaranje na sajtu. Stvaranje originalni sjenica ili pergola će privući pažnju susjeda. Za izgradnju treba pažljivo razmisliti o budućnosti izgled dizajna i izračunati moguće troškove.

Osnova za gazebo

U cilju zaštite građevinskih materijala od propadanja i uništenja, preporučuje se da se uradi temelj za gazebo. Osnovu može se izvršiti pomoću kolone ili vrpce kao struktura. Površina mora biti pažljivo mjeriti i poravnati. Onda je potrebno da iskopa rov duž perimetra dubine 50-80 cm. Na dnu je postavljen pijeska i šljunka. Osnova mora biti sabiti. Do temelja je bio ravan, moguće je napraviti drvenu oplatu. Onda se umijesi cementa cisterne, koji je uloženo u slojevima u rezultat kola.

Podloga mora biti bez pukotina i šupljina, poželjno je da se brzo sipajte rješenje. Ako je površina zemljišta je velika, postupak se može učiniti sa svojim pomoćnicima. Po sunčanom danu, stručnjaci preporučuju da se ovlaži temelj vode i pokriti s plastičnom folijom.

Jer će trebati izgradnju temelja:

Shema šesterokutna presjeka sjenica.

Shema šesterokutna presjeka sjenica.

 • a miješanje rješenje;
 • Drvene daske za oplatu;
 • pijesak;
 • šljunka;
 • lopate;
 • polietilen film;
 • nivo zgrade.

Površina mora potpuno osuši. Tek nakon toga može učiniti podove. Neki vlasnici prilikom izgradnje vrt paviljona napustiti betonsku površinu. Međutim, za lijep i može biti dopunjen s organskim strukturom sliku pomoću drvenih dasaka, dekorativne pločice ili kamen.

Trebat će vam detaljan dijagram za proizvodnju strukture.

Dakle, prvi korak je da sačini detaljan akcioni plan. Na bazu vrt arbors su ravne, morate to učiniti pomoću klinova i užadi. Na površini možete staviti drvene grede ili šperploča ploče. Ne treba zaboraviti o hidroizolacije materijala. Uostalom, ako će dobiti mokar bazu, a zatim materijal će trunuti. Popraviti ploče mogu biti sa vijcima ili nokte.

U pripremnoj fazi, potrebno je izračunati visinu temelja. Ako planirate visok okvir nivo, neophodno je da se napravi korak.

Zidovi i stubovi struktura za podršku

Shema šesterokutna visina sjenica od 2,6 metara.

Shema šesterokutna visina sjenica od 2,6 metara.

Prije nego što graditi zid, treba da donese odluku o destinaciji strukture. Dakle, sjenica letnji imaju otvoren strane. Objekti su potrebne prvenstveno za zaštitu od jakom suncu. Zimski strukture sadrže zatvorenih zidova. U svakom slučaju je moguće kombinovati materijala. Dakle, donji dio konstrukcije čini zatvoreni i gornje lišće otvoren ili glazuru.

Posebnu pažnju treba obratiti na poruke. Oni su stubovi za krov i cijelu strukturu. Uobičajene pravougaonog ili kvadratnog sjenica sastoji 4 kolone. Nalaze se u uglovima strukture. Kako bi odredio je bio jak i izdržljiv, može ojačati izgradnju dodatnih poruke. Materijal za barove podrške su često širine 20-30 cm.

strukture podrške su fiksne do temelja uz pomoć malih štapića ili metalnih dijelova. Capture materijal može biti samo vijcima ili vijaka. Ako se vlasnici odluče da rade sa svojim rukama sjenica metalnih elemenata, potrebno je da ih slikam. Ovo će spriječiti koroziju. Proizvodi od aluminija su pouzdane podrške za takve objekte.

Za pričvršćivanje drvene konstrukcije potrebno:

 • sekcija grede 20x30 cm.;
 • cirkular;
 • metal uglovima;
 • stegama;
 • odvijač;
 • bezbojni prajmer.

Grede moraju biti premazane izgradnje bio je snažan i izdržljiv. Materijal je onda pričvršćen za bazu. Na proizvode uključeni "u utor", moguće je da ih tretira s cirkular. Zatim proizvesti fiksacija materijala stegama i uglovima.

krov

Vožnje skupština zabata sjenica.

Vožnje skupština zabata sjenica.

U početnoj fazi izgradnje potrebno je izračunati visinu krova. Za krov može biti od kola. Koristeći metalni dijelovi su fiksirani na podršci rogova polova. Central priključak ploče napraviti Phillips. Proizvodi moraju biti čvrsto priključen na jedni druge. Preporučuje se da koristite nokte.

Prije nego što pokriva krov, neophodno je da se korice ruba krova uz pomoć odbora. Da li je postupak u krug. Materijal za krov, možete odabrati bilo. Sve zavisi od ličnog ukusa i pejzaž bašte. Na primjer, popularni proizvod je šindre ili metala. Materijal predstavljen u različitim bojama. Stoga je idealan za svaku objekt.

Vrtna garnitura sa svojim rukama To mora biti izgrađen s robustan krov koji će zaštititi od sunca i vjetra. treba da se uradi bez praznina, materijali su fiksne međusobno čvrsto gornjoj površini. Često, vlasnici koriste u te svrhe škriljca ili čeličnog lima.

Originalnom dizajnu krova će biti izrađena od slame, trske ili trskom. Premaz je lako učiniti sami. Međutim, to će potrajati neko vrijeme da se okupe materijal u snopove i pričvrstite ga na vrhu. Takve kompozicije organski look-poljoprivrednih i prirodni pejzažni dizajn.

Dodatna rasvjeta u sjenica se postiže premaz od polikarbonata. Materijal štiti od kiše i sunca. Ovi lagani i izdržljiva konstrukcija. Oni su lako izgraditi sebe.

Svjetlosti kroz strukturu sa krova. Kao krov može biti podlogom, strije šator, ceradu ili posebne film. Proizvod se može učiniti bez temelja i zidova. Međutim, ova opcija je pogodna samo za ljetni odmor. Konstrukcija je lako napraviti sami. Dovoljno je da popravi podrške metalne šipke. Onda je potrebno da se popravi premaza.

Da bi se pokrili krov šindrom, trebat će vam:

 • krovnog materijala;
 • metalne okvire;
 • šperploča listova, 20 mm debljine;
 • Asfalt;
 • tepih podloga;
 • nokti;
 • self-vijcima.

Krovišta je napravljen od listova šperploča. Tako, na površini pretvara ravna. Oni su fiksne vijcima i noktiju. Spojevi ploče čvrsto pričvršćena jedni drugima. Rezultirajući tepih podršku sloj luci ili drugim vodonepropusnim materijalima. Prekrivenoj čvrsto pričvršćen sa noktima. I na perimetru i rubova površine za obradu bitumen mastika.

Tako da je voda kapala sa krova, moguće je popraviti posebne metalne vizire. Šindre je legao, počevši od dna. Pre-pročišćeni materijal sa zaštitnim filmom. Proizvodi su fiksni s noktima. Da kapa ne može vidjeti, svaki sloj pločica nanosi na prethodni red.

Karakteristike izgradnje sjenica

Prije nego što se izgradi vrtna sjenica, morate odabrati lokaciju za izgradnju. Površina dvorišta moraju biti u skladu sa dimenzijama strukture. Standard konstrukcija ima dimenzije 2,5h2,5 m. Preporučuje se izabrati tihom i mirnom području. Od sjenica treba zanemariti slikovitom selu. Stoga je velika prednost lokacije će biti blizina vrt, ribnjak ili dekorativni skulpture.

Unutrašnjost u zatvorenom prostoru će biti odraz opšteg stila. Stoga, treba pažljivo razmotriti sve detalje i nijanse. Dakle, možete staviti klupe na perimetru strukture. U sredini sobe se preporučuje da postavite malim stolom. Tipično, ukupne i masivnog namještaja nije potrebna u sjenici. Za skladištenje zaliha ili sitnih detalja možete staviti mali komodu. Također se možete staviti u vrt pribor.

Nakon što je izgrađen dizajn, treba da zapamtite o brizi za nju. Drvene podove treba redovito čistiti od lišća i snijega. U suprotnom, akumulirana vlaga će doprinijeti uništenju premaza.

Vrtove, stvorio rukama, će dati udobnost i pogodnost za stanare. I sastanak večeri na otvorenom ispod kupole krova će biti ispunjen romantičnu atmosferu. Stoga ove konstrukcije su neophodan element u bilo kojem području.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com