WikiWiex.com

Kao svoje ruke da se izgradi heksagonalne gazebo?

Dolaze da se opuste i rade na svojoj zemlji mjestu, obično žele da se opuste, penziju, dobiti neke svježem zraku i uživati ​​u pogledu na svoj vrt, a ponekad i odmoriti u krugu rodbine ili prijatelja. Heksagonalni sjenica, napravio svojim rukama, nalik na minijaturni zgrade, je idealno mjesto za takav događaj. A ako se nalazi u sjeni širenja drveća i na obali ribnjaka, a zatim napustiti ovo udobno mjesto ne želim uopšte.

Shema šesterokutna presjeka arbors

Shema šesterokutna presjeka sjenica.

Bez obzira na naprezanje vrlo originalan i izgleda lijepo šesterokutna paviljona.

Izgraditi svoje snage u prisustvu slobodnog vremena i odgovarajući materijal nije teško, ali je važno uzeti u obzir neke od nijansi. O tome i razgovor.

Hex Arbors imaju brojne prednosti:

 • unatoč malim dimenzijama, oni mogu staviti puno ljudi, a neki namještaja;
 • Posebnom dizajnu tipa su jaki i stabilni;
 • Izgleda kompaktan i elegantan;
 • Oni su "vrhunac" bilo vrta.
Vožnje skupština šesterokutna sjenica

Vožnje skupština šesterokutna sjenica.

Alata i opreme za izgradnju pergole sa rukama:

 • kružni stroj;
 • ručne i motorne pile;
 • rende;
 • Bušilica, odvijač;
 • čekić;
 • visak, nivo;
 • električni slagalica.

Slijed gradnje

U crnogoričnim drva može se koristiti kao materijal za sjenica, kao što su bor ili smreka: uz relativno niske troškove, imaju posebnu snagu. Pre ćete morati uzeti u obzir veličinu vašeg budućeg sjenice.

Crtanje šesterokutna gazebo

Crtanje šesterokutna sjenica.

 1. U skladu sa izabranim veličinu pomoću datoteke sa kružni mašini odbora i odbora željenu veličinu i avion električnih njih planiranih.
 2. Onda napravi raspored stranice za vidikovaca. Komadom konopa, i 2 drveni klinovi zaokružite željenu veličinu dati budućnost sjenica oblik redovnog heksagon. Nanesite bilo kojem trenutku od rezova po obodu preko udaljenosti koja je jednaka radijus.
 3. Iskopaju rupu za osnivanje 50 cm duboko u zemlju seku. pour pijesak (15 cm) na dnu jame, zalijevanje je i nabijanje. Kao osnovnog materijala može potrajati betonskih blokova 6 i armaturnih šipki 1 m ili 1,5 m. Rebars čekić sjenica na uglovima baze. U blokovima bušilica. Postavite betonskih blokova na ventilu.
 4. Svaki bušilica drvenih greda sa svake strane rupe. Stavi barova na ventilu. presjek grede, oznaka i rez. Možete napraviti rupe za "vpolbrusa" spoj za bolji zahvat. Zatim sastavite šine, pričvrstite ih sa noktima. U hidroizolacija bi između greda i blokova stavljati hidroizolaciju materijala (npr komad katrana papira).
 5. Pokrijte površine budućnosti plastične folije, sipajte pijesak i krevet trupaca. Popraviti lag vijaka za drvo. Pre-gredice mora biti već tretirana sastav koji odbija vodu, koji će štititi drvo od oštećenja. Kao podna obloga može se apsolutno koristiti bilo koji materijal koji sadrži: šperploča otporan na vodu, obrađene ploče, OSB ploče, drvo iverice.
 6. Zatim stavite vertikalne linije. Rade ih rupe armature, implantat poruke. Provjerite vertikalnost visak stubova.
 7. Kruna rade na sličan način kao i donji prsten ploče (za iste veličine). Stavite ga na vrhu stupova i pričvrstite vijcima.
 8. Sada je red na krov. Barovi povezuju gornji dijelovi vertikalnih stupova, odrezao svoje ciljeve sa 60 ° u odnosu na osu. Pričvrstite odgovarajućim vijcima

sjenica krov lakše događa na terenu, a zatim montiran na vrhu prstena izgradnje. Ako se odlučite za njihovo prikupljanje odozgo: 2 ploče postavljaju se na vrhu prstena, oni su postavljeni u centru bara podrške, a zatim ispisati ga i pričvrstiti vodilica.

Obsheyte rezultat zaštitni lim sanduku ili drvene letve. Krovnih za pergole mogu poslužiti kao brodski pod, šindre, ili druge materijale za vas.

Planiranih daske ograde, Chamfer. Cut ureze u vertikalnom kolone i ne uklapaju rukohvatom za njih.

Obsheyte klapa ili ukrašavanje ukrašen vertikalne kolone.

Sjenica nužno treba pokriti sa lakom ili bojom. Ovo ne samo da će služiti za zaštitu boje za dugo vremena, ali će štititi drvo od vlage, ali i dodati žalbu na svoj vidikovaca.

U cilju približavanja vidikovac je udoban, stavio numere iz asfaltiranje kamenje.

Mark, tvoj hex vidikovca spreman. U njemu ćete biti u mogućnosti da udobno provesti svoje slobodno vrijeme, da se sakrije od užarenom zrake sunca i obilne kiše. Rodbina i gosti će biti iznenađeni svojim neočekivanim vještinu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com