WikiWiex.com

Kakav je tretman cijevi?

Gennady, Ekaterinburg postavlja pitanje:

Video uratke "poliranje mašine za obradu cijevi GRB 14 CE Professional"

Dobro došli! Molim te, reci mi šta aktivnosti uključuje obradu cijevi? Imam nakon zamjene komunikacije u kući ostao cijevi. Baci šteta, jer je zemlja prilično velika. Kao što izreka kaže, sve ide u privredi. Ja prijatelje pitam, i oni su mi rekli da je moguće vratiti cijev. To sam ja i da su zainteresovani za ovu temu. Da li je to istina? Nakon malo više profitabilan zakrpljen metal i da ga koristi na novom, a ne trošiti novac na nove proizvode. Stručnjaci prosvijetliti laika na tu temu. Kažu, mislim ispravno, da se cijevi mogu se vratiti u slučaj, onda ih pusti (da čak i isti staklenika okupiti sa metalnim okvirom)? Hvala! Ja bih bio zahvalan na pažnji za moj problem.
Expert odgovore:

Metala tržištu kotrljanja pratiti određene tendencija je postalo sasvim prednost će se koristiti za kasniju upotrebu za različite namjene prethodno koristili cijev. Svi su u većini slučajeva je da se osigura da stvarni rok trajanja cijevi ne odgovara do stvarnog datuma, koji se koristi od strane neke organizacije, kako u njihovim vlastitim interesima, i po zahtjevima kupaca.

stare cijevi

Restauratorskih radova cijevi su izrađene tek nakon posebnog konsultacije stručnjaka., Koja ima posebno dijagnostike.

Restauracija b / g cijevi za njihovo kasnije korištenje bilo isplativo rješenje, jer je moguće značajno smanjiti troškove kupovine novih proizvoda. Glavnih dobavljača kraju korisnog rok trajanja cijevi su razne cjevovoda da je vrijeme da ga zamijeni. Većina cijevi ne ispuni svoje sposobnosti, i zbog toga se koriste u budućnosti u različitim industrijskim sektorima.

Kako je dijagnoza cjevaste proizvoda?

miniranja opreme

Pjeskarenje mašinu.

Video na "mašinu za cijev završava MF3i"

Naravno, ne svaki cijevi, koristi ranije može se oporavila. Restauratorskih radova izvršena nakon prethodno konsultacija sprovedeno od strane stručnjaka na temu dijagnostičke evaluacije.

Ako je donio pozitivno mišljenje u korist kasnijih rada, obrada obavlja cijevi, koji uključuje različite operacije (ovisno o istrošenosti proizvoda).

Video o ovoj temi "Flat letači cijev Promotech PRO 5 PB 32-140 mm"

Aktivnosti usmjerene na obnovu cijevi:

  1. Pročišćavanje mehaničkim sredstvima izolacije elemenata, ostataka tla i druge čestice.
  2. Cijev obrada pjeskarenjem.
  3. Obrabatyvanii krajevima cijevi, pružajući rezanje neke metalne dijelove, ako nije pogodan za zavarivanje, kao i zglobova - to je uvijek visokog rizika lokacijama. Tako da su i imaju prioritet u obradi.

Video na "plazma rezanje stroj cijev SAEM TR3000"

Kako je tretman protiv korozije cijevi?

Svi znaju kako korozivne procese uništiti strukturu metala, što je dovelo do gubitka njegovih svojstava.

Video o ovoj temi "oksidi čišćenje sa bakrenih cijevi hemije"

Očuvati i produžiti rok trajanja valjanih proizvoda treba zaštititi od štetnog djelovanja korozije.

Video na "unutrašnje čišćenje cijevi u prehrambenoj industriji (50m)"

Ova usluga je sasvim u potražnji u posljednjih nekoliko godina. Korozija obrade metala uključuje različite obrade kompozicija boja i lakova. Ove mjere doprinose značajno povećanje životnog vijeka Tubulars jer pružaju pouzdan barijeru na koroziju.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com