WikiWiex.com

Brick Bath - zidovima, koraci, karakteristike

Izgradnja kupka tople cigle kao popularan danas kao kupka iz bara i kupku siporeksa. Naravno, cigle u nekim aspektima inferioran drva, ali i dalje ostaje u potražnji za izgradnju trajnih i vatrootpornih zgrada danas. Zaista, u proizvodnji opeke ublažen visoke temperature, tako da postane dovoljno jaka, i monolitna. Posebno dokazao na pozitivne strane crvene cigle. Prema tome, kupka cigla graditi zajedno s portalom Vasha-Banya!

Bath cigla

Bath cigla od crvene cigle, kao to je najviše vatrostalnih.

opcije zidanje

Danas, zahvaljujući dostupnosti potrebnih informacija na internetu i alata cigla soba s rukama - realnost. Najbolje od svega, rad obavlja pažljivo, polako i ne zaboravite s vremena na vrijeme da se konsultuje sa specijalistom.

Dakle, cigla kupatilo danas ugrađena u tri tipa: kada, unutar zidina od kojih su obloženi modernim toplote izolacija, kadu sa zidova sa jaz zraka u debljini 4-6 cm i kada s termoizolacijskih zatrpavanja zid između vanjskog i unutrašnjeg reda sa posebnim poprečnim pregradama. Ove opcije omogućuju izgraditi puno štednje sa najviše zidane debljine i dalje pružaju dobru toplinsku i tehničkih parametara. Ali izgradnju cigle kupanje - to je mukotrpan i ne toleriše nepažnje radi ili u liječenju zglobova.

Odnoryadovaya previjanje sistem

Odnoryadovaya previjanje sistem

sebe Kupka od opeke sa rukama onda mogu početi graditi, čim poboljšanje svojih hidroizolacija podruma, označenim zidovima i definirati buduće lokacije svojih vrata. Na primjer, kada obilježavanje konture zidova je važno uzeti u obzir da su svi delovi kontinuirane dužine treba da bude jednaka saviti u odnosu na dimenzije cigle na žlicu ili ojačavanjem, ali uzeti u obzir debljina rješenja u šavovima. Ako nisu u skladu sa svim ovim uvjetima, izgradnja kupanje će biti komplicira činjenica da je potrebno koristiti znatnu količinu nepolnomernogo cigle.

Brickwork za kupke tradicionalno obavlja odnoryadkoy sistem ili više traka preliv. Ali, s obzirom na mali debljina zidova kadu, polaganje za shodno da izvrši sistem jednoredne podvezivanja, koja se lako izvesti i ima dovoljno snage. Dakle, cigla redova sa dugim bočne površine, koji se slažu uz zidove zove nosila, one sa kratkim boku i koji su postavljeni okomito na ravan zida - ljepilo. Najčešće, izgradnju cigle kupatilo je dostupna tokom sistem sa jednim redom previjanje u - ova alternacija ljepilo serije s nosilima. U ovom slučaju, vertikalni spojevi svaki red cigle su pokriveni sljedeći.

Mnogoryadovaya previjanje sistem

Mnogoryadovaya previjanje sistem

Glavna stvar je da se kvaliteta jedan red podvezivanja, a za to je potrebna izgradnja zidova i uglova za početak i završiti trehchetvertinkami. Takođe, tokom polaganja uglovi neophodno u svaki red zida složen "kašike", a druga - "oblikovanja". Ali zidova od kolodtsevoy tipa odvezeni na lokaciju poprečnih zidova svake tri cigle i vanjskim uglovima tychkovymi postavljeni u redove. Punjenje mora biti učinjeno sa rastom zidova sami po laminiranje sa nabijanjem 10-15 cm. Svaka 2-3 zatrpavanja sloj da se navodnjavati rasvorom limete kremaste konzistencije. Kao punjenje šljake mogu se koristiti (samo manje), ekspandirane gline i pijeska sa mješavinom piljevine i limete u omjeru 2: 2: 1.

U cilju da se uključe u zglobovima prilikom polaganja uglova i pristaništa, potrebno polovine, četvrtine trehchetvertinki i cigle, kao i sve nadbitye uglovima ili bilo koji drugi kvar. Sam cigle može se smanjiti sa običnim čekić-Kirochka, ali da smanji to preko, prvo je potrebno napraviti nekoliko lakih udaraca čekića na ivici planiranih linija, a zatim prebaci sama cigla na ivici i split oštrim udarcem.

Faze izgradnje cigle kupke

Bath cigla temelj mora biti položen na dubini od smrzavanja tla. Same temelje i podrum mora biti izgrađena od pune cigle dole na niži nivo hidroizolacije, kao što je već navedeno - šupljeg. Zidovi također može proširiti sa silika cigle ili pomoću više popularan za sol za kupanje cigle, i da projektuje parna soba nije bila hladna, stručnjaci preporučuju da ga korice iznutra obloge.

Kada reguliranih kupka cigle moraju imati na umu da su sve dimenzije budućeg zidova mora biti više od 150 (75) mm za cigle 24h12h65 mm i 100 mm za cigle 24h12h88 mm. Vertikalno smicanje zidovi mogu se postići lociranja dva kvartala nosila na početku serije, i razne cigle na početku perpender.

I faza. Izgradnja uglovima

Shema kut ispravan polaganje

Shema ispravna polaganje ugla.

Izgradnja cigla kupke uvijek počinje sa izgradnjom uglova. Za tu svrhu, svim susjednim krajevima potrebu da iznese nekoliko uglu cigle i pridružite im se zajedno sa specijalnim kabl-prichalku, koji onda moraju da se rukovode sve ove cigle zidane. Također, kabl-prichalku tradicionalno ravnanja i horizontalna reda zidanih i iste debljine sve horizontalne rubove.

Dakle, na uglovima su postavljeni male porcije budućnosti zidova, visine od kojih je svaki jednako šest redova zidanih. Kabl za ljuljanje za to mora biti dodijeljena fiksna spojeva u zidovima noktiju i na isti način da ga instalirati u svakom redu, polaskom iz vertikalnoj ravni leži na 3-4 mm. Već nakon kabl zategnuta, moguće je da se kvačilo primjenom rješenje u mali dio, najmanje jedan metar, rješenje nema vremena da se osuši prije nego što će biti stavljen opeke.

Faza II. Polaganje masivnih zidova

Važno je da je rješenje za zidanje zidova je pravilno pripremljen, a isporučuje se na zid porcije raširi stan kontinuirani sloj debljine 20-25 mm. Ovo je kako bi se osiguralo da se, kada je vykladyvanii minimiziran lopaticom poravnanje.

Za upload ljepilo serije rješenje je neophodno da se širi slojevi koje je potrebno da se povuče od ivica zidova od najmanje 10 mm, ako želite da popuni rubove ili prednje strane 30 mm, ako želite da pustoshovku kvačila. Međutim, tokom polaganja lozhkovyh redova treba da nametne rješenje je još manje široki sloj - od 20 do 30 mm. Početna - dobro prati kvalitetu šavova, za to kako su ispunjeni rješenje, njihova debljina i jednoobraznost pečata, i ispravan ligatura.

Prvi kurs za zidanje obavljati samo cijeli cigle, i vrlo polaganje broj koji počinje sa zidanim eksterijera je od cigle. Ako postoji mnogo slomljenih cigle, može se koristiti u batch nosila seriju sa unutrašnje strane zida, ali ne možete koristiti ciglu na polaganje zidova, zidova, uglova i oblasti podrške. Isto tako, ako se cigle od gline, uvijek je potrebno prije postavljanja navlaženom u vodi, posebno tokom vrućina.

Nudimo vam kratki video, koji govori nijanse cigle zidane:

Zidane opeke kupke mogu biti iz svih krajeva ogradnog zida kroz redove, počevši polaganje sledeći red nakon što je prethodni jedan je završeno. Završetka kvačilo prsten potrebno 3-4 redova čvrstim zidovima, nužno armiruya zadnji red sa metalnim mrežu. Osim toga, interni nosive zidove ne treba, debljine manje od 25 cm, a particija se proširila u pola cigle ili četvrt-opeke. Ako je particija ili particije četvrtine cigle prelazi 1,5 m dužine, ali je neophodno da se posebnim zidane pojačanje od čelične žice svaka tri reda.

Stage III. Polaganje preko otvore vrata i prozora

Shema zidane iznad otvora vrata ili prozor

Shema zidane iznad otvora vrata ili prozor.

Kada su zidovi podignuti u bočnim površinama prozora i otvori vrata, neophodno je da se postave cijevi - drvene kocke čija veličina se poklapa sa veličinom cigle. Čepovi se postavljaju dva sa svake strane po njihovom prosmolili ili omotane krovnog materijala.

Instalirati prozore i vrata bolje da prava u toku polaganja, stavljajući na njih uobičajena skakača. Visine koprene bi trebalo da bude u redovima 6-9 kvačilo, a njegova dužina - po dvije noge veće širine otvaranja. Spread Wythe kupka potreba izabranih cigle otopinom 25 maraka.

Glavna stvar u ovoj fazi izgradnje kupanje - u skladu sa horizontalnim redovima i strogo pratiti sve preporuke za vezivanje konvencionalnih cigle.

Sami jumper treba uraditi sa upotrebom oplate napravljen od drvenih dasaka, u kojoj je debljine 40-50 mm. Ali, ako su već instalirani prozore i vrata, mogu se sigurno koristiti kao oplate, zaštitu pred sve drvene elemente sloj katrana papir.

Prije stavljanja serije spojnik na oplate, primijeniti rješenje 20-30 cm sloj i stavite ga u ventil tri šipke promjera 4-6 mm. Armatura sama je potrebno da biste dobili preko ruba otvora najmanje 25 cm i savijte oko cigle - usidren u zidu. Zatim, održati skakač na oplatu 12 dana na temperaturi od 10 stupnjeva zraka i 18-24 dana na 1-10 stupnjeva modu.

Stage IV. Malterisanje zidova od opeke za kupanje

zidovi za malterisanje

Malterisanje zidova.

Na obje strane zida od cigle moraju biti ožbukani kupka preko pijeska-cementni mort s omjerom 2: 1. Za specijalne snage i dalje nanosi direktno na gips ili metalne žičane mreže, koja je trajala rezultatom u zglobovima zidova noktiju.

Prednje površine zida, što je gips, potrebno je popuniti šavovi rješenje do dubine od 10-15 cm. A završetka kupke cigla od prednje površine zidova, koji malter nije potrebno, to se vrši popunjavanjem rješenje, nužno isperite površinu. Da biste to učinili, višak rješenje iz čistog spojeva lopaticom. Također, šavovi na površini se može tretirati na takav alat kao što je pokazivanje, prvo vertikalno a zatim u horizontalnom položaju. Rasshivku je potrebno za proizvodnju svake četiri reda zidanih kako napreduje rad.

Hidroizolacija i izolacija zidovi od cigle kupanje

Brick je poznato da on može lako i brzo upija vlagu. Zbog toga je važno u izgradnji kade bi se izbjegle moguće kontakt sa zidovima tlo opeke. A za to je potrebno da bi hidroizolacije opeke zidova. Na primjer, pri bojenju bitumena mastiks, ili zalijepiti svi zidovi krovnog materijala za kupanje.

Hidroizolacija i toplinska izolacija zidova od opeke

Hidroizolacija i izolacija zidova od cigle: a- solidan kladka- - vanjski završio zid izolacije 1 - izolacija sloj ekovaty- 2 - Wind- pripremnog plita- 3 - Izgradnja cardboard- 5 - stoyka- 6 - Planck-7 - estrih kladki- 8 - hidroizolacija .

Izolirana zid kupanje preko pričvršćen za malter svetionici i formiraju razmak od 2-4 cm s klima Također., Kao montaža se može uraditi sa drvenim letvicama prikovan na cijevi koje su u zidu zglobovima. Baš na vrijeme za letvice i punjena izolacija ploče izrađene od laganog betona, arbolit, kruta mineralne vune ili drugog. Nakon što su zidovi građeni od opeke za kupanje, što im je potrebno da se brusi na obje strane i korice unutrašnjeg zida obloge.

U principu, klapa prilaženje, a može se obavljati na nespremni cigli ako udaranja drvenim utikači za snažno vezivanje metalnih profila ili drvene letve. A prazan prostor između obloge i cigle za izolaciju foliju ili popločan slike. Također je moguće napraviti izolaciju i mineralne vune, i konoplje, a glazirani papir. A ako, umjesto oblaganje zidova obloženi s horizontalnim pločama, izolacija se može koristiti kao rasuti betonski blok.

Karakteristike izgradnje krova

Nakon što je završeno formiranje glavnog zida, možete nastaviti na izgradnju krova. Da biste uparili sa podignutim rukama u ugodan komfor i funkcionalnost, To je ne samo važno znati kako izgraditi saunu od cigle, ali i kako bi se na krov. Na kraju krajeva, samo visokokvalitetne krov će efikasno zadržati toplotu u sauni i ne propustite diže pare.

U cigla kupatilo to može biti od dvije vrste - single-pitch i zabata. Na zidovima od cigle naslagane trupaca i rogovi krova kao bazu, oni su uhvatili sanduk, a to je u prilogu sebe i krov. Usput, svojim modernim oblicima vam omogućiti da lako i brzo izgraditi krov kadu, posebno škriljca, i valovitog metala. O krov - videti poseban članak u "Krov kadu sa svojim rukama."

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com