WikiWiex.com

Izgradnja kupka izrađena od trupaca

Video na "Kuće i kupke napravljene od trupaca ključ u ruke"

Drvo - to je najviše eco-friendly materijala, dovoljno izdržljiv i toplo. Kupke izgrađene su dugo vremena je napravljen trupaca, a unutra su završeni zarastanja lipa i Aspenu. U stvari, drvenih oblica i imaju prekrasan prirodnu strukturu, koja ne može biti zamijenjen opeke ili betonskih blokova, ne dramatičnom finišu.

Sauna iz evidencije

Kupaona trupaca su popularne, jer su veće šanse da zadrži vlagu, čist i estetski izgled.

Dakle, čak i Izgradnja kupke iz dnevnika raširena. Da biste to učinili, u toku su rezanje, od kojih u procesu proizvodnje uklonjena najvećim dijelom nestabilne - drvo sapwood. Ali preostali unutrašnji sloj - je dovoljno jak i sposoban da izdrži značajne opterećenja. Okrugli trupaca radi jednu vrstu zajedničkog sistema alata, više lunarne utor rez za prevenciju prijeloma i pehari - tzv norveški sistem "trn-Groove". Zahvaljujući ovom treningu za rezanje kupke dobiti sa glatkim i čvrstim zidovima ne deformira skupljanje. Moderna premaza i specijalnih impregnaciju od požara i trulež neće pokvariti prirodne ljepote materijala.

To je dugo bio izvan evidencije sauna izgrađen za dugo vremena, ali danas, zahvaljujući tehnološkom napretku, izgradnja uslovima takvih ekološki i toplo pare znatno smanjena. I sve to zahvaljujući kvalitetnu preradu trupaca koji su "prilagođeni" pod potrebne veličine i iz koje je na taj način vrlo lako izgraditi. Osim kupke trupaca su mnogo jači od par greda ili bilo laminiranih materijala, a može da se gradi na bilo kojeg kuta na sve.

danas izgradnja kupanje iz evidencije je dostupna svima, glavna stvar koju treba znati faze ovog posla, ne žurite i pažljivo pratite preporuke.

Video na "Made završetka kupke okruglih trupaca. The Moscow regija '

I faza. Izbor građe

Karakteristične osobine meko

Karakteristične osobine meko.

Danas, cylindered trupaca često su izrađene od bor, smreka, cedar i ariša. Najpraktičniji i pristupačna opcija - bor.

Glavna stvar tražiti prilikom izbora daske - je kvalitet liječenja. Na kraju krajeva, to zavisi od njega, tako da čvrsto izgrađen kupka neće biti tamo s vremena na crack dnevnika. I kvalitetu liječenja mogu se lako prepoznati na površini trupa - nego što je lijepa, bolje rez beljike je napravljen.

Za izgradnju sauna iz evidencije, moderni stručnjaci preporučujemo odabir drva sjevernom meko, koji uvijek ima visoke gustoće i mnogo manje reaguje na promjene temperature i vlage u odnosu na druge rase. Ali breza za izgradnju kupka se ne može koristiti - to je podložan da trune.

Najčešće danas za izgradnju kupatila oglase rabljene bor, koji ima dugu i glatko stablo i lako tretiranog drveta.

Prilikom kupovine oblica je vrlo važno obratiti pažnju na:

  • nedostatak smanjiti plave tačke;
  • jezgra treba imati glatku, malo tamniju nijansu i zauzimaju tri četvrtine promjera;
  • cijelu površinu slice da bude čvrsta;
  • kada je pogodio kraj sjekira, sjekira treba malo oporaviti i objaviti zvona zvuk;
  • oshkurennogo površine dnevnika treba da bude svetlo ili tamno žute boje;
  • ako postoje grane, moraju sjediti bez praznine (praznina - znak trula jezgra).

Video na "Pregled izgradnju kuća i kupke napravljene od trupaca"

Faza II. Izbor lokacije

Minimalna udaljenost između objekata na području

Minimalna udaljenost između objekata na toj lokaciji.

Video o ovoj temi "Izgradnja kupka izrađena od trupaca brevna.AKV-STROY.COM"

nije svaki site je pogodan za izgradnju kupatila iz dnevnika. Na kraju krajeva, to je često, osim u saunu i sobe za opuštanje, tu je i bazen - i nalazi se visoko podzemne vode je nepoželjno za njega.

Ulaz u kupke se tradicionalno nalazi na južnoj strani, jer zimi nanosa na ovoj strani se tope brže.

Mnogo vrijednosti u području za odabir ima li kadu drvne jednog kata ili dva kata. Na kraju krajeva, danas je čak i moguće, umjesto dvije zasebne zgrade - vikendice i kupke - učinite nešto, kupanje, gdje je prvi kat pogodan za noćenje, a odmah pored kade postoji čak i mala garaža za auto. Zaista, u kojoj zidu ekološki građe, pa čak i spavati jači i zdraviji od zidova gradskih stanova. Ali na drugom spratu polumansardu može sigurno koristiti za biljar ili ostatak opreme sobu.

Stage III. polaganje temelja

Shema traka temelj ispod kade

Shema traka temelj ispod kade.

Temelj za kupanje izrađene od trupaca je potrebno utvrditi na dubini od smrzavanja tla. Najoptimalniji strip temelj, koji zbog svoje masovnosti je u stanju da izdrži teške opterećenja i rezanje, kao što znate, nije najlakši materijal za gradnju.

Pier temelj je pogodan za izgradnju kupanje samo ako će sobu sastojati od posebnog okvir od drvenih greda i dasaka specijalnih panela, koji se montiraju na okvir. Naravno, takav dizajn kupka je mnogo lakše nego kad drvo čvrsto, a temelj više nije potrebna na jedni druge kao moćan kao pojas. Ali, s druge strane, kao što okvire trupaca dok se ne dokaže da je pouzdan. Oko određene vrste temelja mogu se naći u sekciji "Fondacija" na našoj web stranici.

Stage IV. priprema za rezanje

Vrste trupaca za kupanje

Vrste trupaca za kupanje

Nakon što je rov je ispunjen sa parom, i napravio temelj, neophodno je da se počne preliminarne pripreme trupaca za gradnju. Sve krajeve trupaca mora biti skived da ima debljinu koja je jednaka do vrha promjera.

Ali da izgrade svoje vlastite kupke dnevnik ne nužno ne moraju kupiti gotove građe, nakon obrade tvornice. Oni mogu sostrogat ručno pomoću konvencionalnog avion. Naravno, ovaj rad od strane stručnjaka i zahtijeva značajno iskustvo i vještinu, ali trupaca obrađuju ručno, mnogo više izdržljiv i imaju mnogo veću sposobnost da izdrži prirodne utjecaje od biljke rez. Činjenica je da se uz pomoć rende sa drveta je uklonjena samo sapwood, ali on se ne uklanja zaštitni sloj stabla. Glavna stvar je da završi sa odstupanja u standardizaciji trupaca nisu više od 1-3 cm - to je važno kako bi se prijavili na kraju čvrsto jedni protiv drugih.

V korak. Izgradnja zidova drvo

Sva stečena za izgradnju dnevnik kupatilo je potrebno ispitati i odaberite najviše gusta i jaka za polaganje prve serije zidova. Bolje da to će biti dnevnik ariša, koja je u vlažnom imovine okruženje da steknu tvrđave. Međutim, to nije potrebno izgraditi zid ariša - ovo meko na visokoj temperaturi će izdvojiti dovoljno jak miris.

vrste isecanjem

Vrste isecanjem a - a "cup" - B - A "šapu" - a - a "spike" - g - oznake "nogu" - d - vrubka grede u vanjskom stenu- e - vrubka zrak u unutrašnje stenu- w - susjedstvo iznutra zid prema van pri rezanju u "šapu".

Ako su trupaca stečena u kompaniji, oni su vjerojatno brojevima, i mogu se brzo i lako je isključen na vrhu svake druge kao što je prikazano u izvanrednim projektima.

Kada su svi evidencije se složen, morate uzeti malo vremena da svoje sušenja. Ako ne, onda u budućnosti može izazvati pukotine, pa čak i zakrivljenost koja će prije ili kasnije slomiti otpor cijelu strukturu i integritet.

U cilju izgradnje poda i stropa u sauni, možete koristiti bilo drva, ali ne i ariša i bora. Uostalom, ove vrste drveća, čak i nakon dobrog sušenja može biti odvojen od smole vlakana. Na 20 stepeni, kapljice su solidni, ali u žaru mogu čak i držati na kožu i ukloniti samo uz terpentina. Idealno za izgradnju sauna vrsta - Aspen i lipe koji savršeno podnose vrućine i vlage, i na taj način imaju ljekovita svojstva.

Video o ovoj temi "Izgradnja kućama od trupaca 2885105"

Stage VI. konopatka zidovi

Nakon sušenja, za rezanje može početi da Caulk zidove kupke iznutra i izvana. Nakon što je slaganje trupaca therebetween uvijek ostaje mali jaz, koji nije zatvoren, moguće je da se bavi stalno gubi toplotu na kupanje, povećana vlaga i deformacije zbog vlage infiltracija vrhu drveta.

tow Konopatka zidovi

Konopatka zidovi auto.

Video o ovoj temi "Izgradnja kupka ključ u ruke napravljeni od trupaca"

To je već dugo u konopatki zidove kupke koriste mahovina, vuneni filc i auto lana. Danas, većina su u toku tzv izolacija traka od jute i lnya. Njima ne treba dvostruki konopatka kao Moss i auto toliko skraćuje vrijeme izgradnje. I jute ne truli i ima nisku higroskopan.

Konopatku dnevnik zidovi kupke mogu biti nezavisno. Trebalo bi početi sa nižim slojevima trupa, sa posebnim osvrtom na uglovima. Vlakana treba odvijati preko priključka, a zatim kuje između trupaca mali poseban lopatu. Važno je da se konopatku jednom oko perimetra, potpuno brtvljenje praznine, tako da ne morate da ponovo sav posao. U međuvremenu, svaki zid Caulk ne mogu - samo na perimetru, jer s obzirom na čvrsto prešao u filca kada se rad obavlja proporcija, može biti iskrivljen zidova. Takva metoda se zove mase "u potezu."

Ali možete Caulk zid i "set u" kada ispleli lanaca i sklupča u loptu. Ove zavojnica se izvući šarke i kuje u žlijeb posebnu lopatu.

Video na "kupanje izrađene od trupaca. Top kadu .."

Stage VII. Provođenje komunikacije i montaža krovnih

U kupatilo okruglih trupaca se može instalirati kao uni-smjera i zabata krova. Ali za sebe rogova krova može sigurno koristiti odborima meko, ali prethodno izloženi dovoljno unaprijed sušenja.

Glavna stvar koju treba zapamtiti prilikom obavljanja komunikacija i postavljanje krova koji čekić noktiju direktno u oblice trupaca ne može biti - nakon kupka s vremenom smanjuje.

Korak VIII. Unutrašnji završni kupka Poboljšanje

Shema pare izolacije zidova i trim obloge

Shema pare izolacije oplata i trim.

Za unutarnje uređenje kupanje može početi tek kada ona će stajati čak i ako cele zime. Tokom ovog perioda, a temelj, a trupaca će smiriti malo pod utjecajem gravitacije.

Osim, naravno, trebam završiti - u takvim kupke su obično zid je ostalo kao što je, jer nema materijala ne može zamijeniti prirodnu ljepotu drva. I boje ili laka u kadi ne može se koristiti na svim. Osim toga, kadi dnevnika - nije dovoljno toplo zahteva ozbiljnu izolaciju.

Osim toga, nisu potrebni specijalni sistem ventilacije u kadi od trupaca - ako je izvršena njegova izgradnja na odgovarajući način, zidovi će sami "diše". I zato što su prozori u takvim parovima obično male. Mislimo da će se pitati šta je vrata za kupanje može se staviti u takav okvir.

Osim toga, takva kupka građe savršeno nositi s visokom vlagom, a sve uvijek dokazni predmet upareni.

danas se mogu naručiti spreman za kupanje izrađene od trupaca, koji su često nudi mnoge građevinske firme. Naravno, ova opcija eliminira vremena i mnogo nevolja, ali to košta više da se izgradi nego kupanje rukama. ali i da je, u ovom slučaju, kupanje izrađene od trupaca i dalje služiti pri normalnoj upotrebi najmanje pola stoljeća, kupanje planiranih trupaca ručno - i 100 godina.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com