WikiWiex.com

Vrtna garnitura sa svojim rukama: faze izgradnje

Sadržaj:

U principu, vrtna garnitura sa svoje ruke - to je privremena struktura, ali to bi bilo pogrešno da se tretira kao struktura koja ne zahtijeva kreativan, ozbiljan pristup. Ako čak i naručiti sjenica u građevinskoj kompaniji, potrebno je zamisliti svoj oblik i veličinu barem u opštem smislu. Dalje šeme će predstaviti neko već izgrađenih u paviljonima zemlji drva, za one koji su još uvijek samo će započeti izgradnja može nešto za odgurnuti.

Crtanje šesterokutna gazebo

Slika 1. Crtanje šesterokutna sjenicom.

Video na "Arbor"

heksagonalne strukture

lako napraviti gazebo paviljona imaju avion šesterokut.

Prije početka obračuna iznosa materijala potrebnih za izgradnju paviljona, budite sigurni da se brine uređaja temelja.

Nakon što je drvo - to je teška materijala, tako da je baza sjenica treba da ispuni na masivne strukture i tlo na kojem će stajati. Temelj se može formirati kolone ili trakom. U slučaju trake temelja, on će slijediti konture sjenica, au slučaju kolumnarne temelj podrške kolone su instalirani na svakom uglu vrtna sjenica, a jedna se nalazi u sredini. Kao primjer može se vidjeti na slici 1.

Video na "PRIVATNOJ KUĆI Kako izgraditi sjenica vrtove za 17 dana svoje ruke fotografija"

nosivim stupovima označiti lokaciju klinova. Ako izabrani bazu trake, klinove označiti prekretnicu sjenice kola. Produbljivanje temelj mora biti učinjeno ispod nivoa smrzavanja tla, u protivnom iduće godine nakon izgradnje, došao u zemlju, vidjet ćete da je to sjenica "led".

Sastavite strukturu sa svojim rukama

Shema hex arbors

Slika 2. Hexagonal sjenica.

Vrtna sjenica može biti izgrađen od drveta ili trupaca. U ovom projektu ne mogu se koristiti. Sjenice okvir se sastoji od dva dijela: donji i gornji trakom. Po obodu je osnov u dva sloja zaptivajuća onda montiran od bar 100x100 mm šesterokut s rebrima ojačanja koji povezuju dva suprotna ugla. Rezultat je neka vrsta heksagonalne "točka" sa "žbica".

Montirati na nekoliko načina:

Related Videos "Verandah rukama video"

  • šest trokuta. Ova opcija je dobra ako zemlja ima samo kratko bar;
  • dva trapezoidima s police. Ovo je korisno za instalaciju, kada su dostupni u različitim dužinama materijala. Ali u ovom slučaju potrebno je da se dva dodatna temelj stub za dugo dijagonale, oni će graditi trapeznog potporanj.

Program je jasno vidljiva na slici 2.

U ovoj izvedbi je vrt sjenica s roštiljem sa svojim rukama Ima mali zid od drveta, povezan sa "kup". BBQ će se nalaziti pored vidikovca na sajtu, ali ne i unutra. Stalak za montažu ispod krovišta sistem se postavljaju na zid i pričvršćen na vrhu trakom.

Shema pravokutnog sjenica

Shema sjenica pravokutnog spreda.

Video o ovoj temi "Kuća okvir / vrtna garnitura, hozblok /"

Crtež jasno pokazuje princip izgradnje krova sistema za šesterokutna šator krov. Ležao na krovu je najpogodnije meke šindre zbog bilo kojeg drugog krovnog materijala će se mnogo otpada. Isto tako, kada se koristi šindre zahtijevaju stvaranje čvrstih letve na krovu.

Katu u vrtu sjenica ležala paralelno ulazne linije. Ako je donji kadar sastavljen od trokuta, poda može biti krevet, ponavljajući perimetra heksagon, paralelno lica.

Po zidovima sjenica prilogu klupe za sjedenje, au centru sjenica postavi sto. Takav vrt paviljona sa svojim rukama može postati ne samo destinacija za odmor, ali i ukrasiti krajolik svakog vrta.

Pravougaona struktura u zidovima kuće

Ponekad se dešava da poseban vrtna sjenica na njihove vikendice jednostavno nema mjesta. U tom slučaju lako može montirati sjenice s rukama pravo na zidovima kuće, a to će imati pravokutnog oblika. Projekti drvene vrt Arbors nije uvijek izračunava iz upotrebe kao građevinskog materijala stabla ili debla. Vrlo često, zidovi vrta paviljona izvedenog stanja sa svojim rukama samo ušivenim daske.

Shema pravokutnog sjenica strane

Shema pravokutnog sjenica strane.

U predloženom projektu, instalacija pergole je na molu temelj. Za to je potrebno šest stubova: četiri se nalaze u uglovima vrtna sjenica, a dva se nalaze u samom centru svake njihove duge strane. Na stubovima putovati duž dva sloja hidroizolacije, a zatim s montažnih profila 100x100 mm. Prvo, postavite uglu poruke, koje onda vezuju za Trim vrha i dna sjenica.

Video o ovoj temi "Kineska sjenica. Njegove ruke // FORUMHOUSE"

U pergola krov lean-u, tako da je visina police će biti drugačiji. Rafteri ležao ukoso, napravljen od dasaka sa teren od 500 mm. Odbor uzeti strukture širine od 150 mm i 25 mm debljine. Složen Rafter paralelno sa kratkim strane sjenica. Pent krov može pokriti sa skoro bilo krovnog materijala: škriljca, metal, polikarbonata, meka bitumen pločice i tako dalje.

Vrt Arbors imaju tendenciju da imaju prozore, njihova vrata formirana pomoću istog stabla koja se koristila za poruke uglu, što se jasno vidi na ilustrovani slici. Zidovi su sašivena postava, koja je punjena u sanduku, je fiksirana na stupovima sjenice. Možete korice clapboard samo izvan zidina, ali je mnogo ljepše bi bilo da je unutra da učine isto. Zatim, unutrašnji prostor sobe će imati gotov izgled. Predstojeći otvori se nalaze na zidovima sjenica, možete zatvoriti rolete, puzavica, zavjese ili dekorativni barova.

Related Videos "Arbor rukama | podu platformi, stubovi, cantrail | Part 2"

Post-obrade gotovog strukture

Podovi su najlakši način da postavi zajednički hodnik, koristeći kao lag istog odbora, koji se primjenjuje na poruke korner. Zaostaje stavio paralelno sa dugom dio sjenica, i daski postavljen preko zaostajanje, paralelno kraćoj strani istih. Iako je drveni pod nije obavezno, veliki poda za sjenice u zemlji može da se montira i pomoću ploče za popločavanje.

Svi drveni dijelovi strukture za obradu antiseptik, a zatim prekrivena zaštitnim slojem. Kao zaštitni premaz jahtu lak, hladno-otporan boja za vanjske zatamnjena antiseptik ili jednostavno upišite "Pinateks" može se koristiti.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com