WikiWiex.com

Crteži za izgradnju heksagonalne sjenica sa svojim rukama

Sadržaj:

Sjenica na sajtu zemlje kuće je imperativ.

Video na temu "Izgradnja sjenica broja 2. Fondacija"

Hexagonal gazebo

Na nosivim stupovima sjenica idealan heksagon rezanjem građe presjek 100 je 100 mm.

To će ne zauzimaju puno prostora, ali je izuzetno prostran. Osim toga, jednostavan za instalaciju, a njegova izgradnja je trajan i pouzdan, kako bi se nositi s naletom stalno mijenja vremenskim uslovima. Vrtna garnitura sa svojim rukama Može se izgraditi u kratkom vremenu. Počnite tako što ćete čišćenje prostora. Svaki građevinski element ima standardni oblik i radi u 6 primjeraka. To značajno smanjuje troškove rada. Izgradnjom takve Arbors su prilično jednostavan: oni imaju potpornih nogu 6, 6 krova trouglova, baze i ograde.

Alata i materijala

Shema šesterokutna presjeka arbors

Shema šesterokutna presjeka sjenica.

  • hidroizolacija;
  • vijka;
  • drastičnog pada;
  • obrađene daske;
  • šljunka;
  • cementa;
  • pijesak;
  • zaštitna sastav hidroizolacija;
  • odvijač;
  • odbora.

erekcija rad

Prije početka građevinskih radova potrebnih za stvaranje crteža ili čak skicu, gdje se može uzeti dimenzije koja je kao osnova. Tako, na primjer, visina zgrada će biti jednak 2.6 m.

Jednom kada se utvrdi koliko i koje je potrebno alata i građevinskog materijala, možete početi oznaka na terenu. Koristeći improvizovane kompas na par traka i užad treba nacrtati krug na zemlji, čiji je radijus jednak 1,5 m. Arbor heksagon može imati i druge dimenzije. Sve će ovisiti o željenoj strukturi prostranosti.

Onda možete početi da postave temelje strukture. Potrebno je odrediti lokaciju na perimetru kruga dobiti, gdje se pretpostavlja da instalirate nosivim stupovima. Iz bilo koje tačke na ograničena kruga treba izmjeriti udaljenost koja mora biti jednaka radijus kruga. Dobijeni poena i centar kruga treba kopati ili izbušiti rupe namijenjene za nosivim stupovima. Jame treba da imaju dubinu, koja bi trebala biti oko 60-70 cm. Osim toga, potrebno je da uklonite površinski sloj tla, koja ima korijene.

Najbolja opcija bi bila za nosivim stupovima planirana građa sa presjek 100x100 mm. Na dnu rupe treba sipati sloj krša, nakon - sloj pijeska, pri čemu je debljina ne smije biti manja od 10 cm onda sve sabiti .. Svaka jama treba biti opremljen s nosivim stupovima.

Shema šesterokutna sjenica 2,6 metara visine

Shema šesterokutna visina sjenica od 2,6 metara.

Prije nego što uronite krajeve polova u zemlju, to bi trebalo biti obavezno da ih tretiramo sa vodonepropusna jedinjenja. Zgodna opcija za ovo bi bio lijevani asfalt. Visine stubova iznad zemlje treba da bude jednaka visini strukture. A centralni stub treba da bude kratak i samo do poda linije.

Stupova koji je šesterokutna sjenica mora biti fiksna u udubljenja i prelivene betonom (ruševina beton može mijenjati). Neophodno je da kontrolišu vertikalne kolone, koje možete koristiti linija viska. Betonske mešavine treba ostaviti da završi očvršćavanja, tek tada može nastaviti u sljedeću fazu koja uključuje uređenje poda.

Postavljanje podnih sjenica

LAG se može koristiti kao grede, čiji presjek treba da bude jednaka 50x100 mm. U ekstremnom slučaju, odbor može se koristiti s presjekom 30h70 mm. Oni bi trebali biti osigurana pomoću odvijača i vijaka do poruke centra i kutu. Na grede treba ojačati hidroizolacija. Najjednostavnija opcija bila bi list krovnog materijala, koji se može dopuniti sa ojačanim polietilena. Na površini može biti polaganje podova. Ovo se može koristiti ploču ili kompozitnih materijala na bazi drva. Podna obloga koja će imati heksagonalne sjenica moraju biti obrađeni zaštitni i dekorativni sastav.

Related Videos "Arbor drvenim šesterokut. Build. LyahovichiDrev"

Duž oboda izgradnje treba postaviti ograde - visina ograde mora biti jednaka 90 cm za izradu vertikalnih elemenata ograde, trebalo bi da koristite jednostavne ploče, možete ih kovrdžava, rezanje slagalice obrazac .. Prvobitno će izgledati sjenica ograda neokorennyh grančice drveća različitih debljina. Kako bi im dati više dekorativni, oni treba da budu pokriveni sa 2-3 slojeva laka. Atraktivan izgled i spreman balustorovi dizajniran za stepenice. Svi elementi koji čine tračnice, treba ojačati na vijke.

Na gornjem rubu rukohvata mora biti postavljen ploča, pričvršćivanje sa vertikalnom stupcu putem dijelova, može se koristiti za ovu svrhu i način tapkanja.

Shema pod hex arbors odbora

Shema pod hex Arbors odbora.

Kao završnoj fazi proizvodnje u sjenici će montirati na krov. To će biti podržan, koji su se obratili uglu poruke, lišen centralni stub, kao što je bilo u procesu aranžmana poda. Stoga, da je pogodna za rad i povezivanje montažnih elemenata pokazala se preciznije, to će biti potrebno da se vidio ogroman stan šesterokutna komad, podesite ga u centar i pojačavaju sve barova podršku za to.

Za udoban rad tokarenje krov, koji ima šest-sided sjenica, bolje je da se montirati na terenu, a kada je spreman, možete pokupiti, da uspostave. Šipki koje se pere niz krov u njihovom kraju regiji pod uglom od 60 °. Sve stavke treba pričvrstiti vijcima.

Dizajnirati rogova okrenuo više čvrste i krute, između rešetaka sanduka potrebno priložiti još jedan bar. Purlin krovni nosači mogu biti pokriven ili kompozitni list materijala. Oni mogu staviti bilo krovnog materijala.

Po pravilu, Arbors koriste različite vrste pločica. Ne zaboravite da je krov letve se temelji samo na poruke uglu, iz tog razloga, krovopokrivački radovi treba izvoditi samo sa merdevinama ili ljestve.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com