WikiWiex.com

Izrada Electrosharpener vlastite ruke

U svakodnevnom životu, postoje prilike kada treba nešto da se koncentriše. Electrosharpener svoje ruke - rješenje za mnoge svakodnevne probleme sa oštrenje alata. To može biti svakodnevnih predmeta: noževi, škare i alati za građevinarstvo. Najčešće, u ovom slučaju postoji potreba da se izoštri bušilice, sjekire, lopate. Rad sa tupim predmetom je teško, proces se polako kreće, potrebno je mnogo snage traje. U ovom slučaju, ne može bez posebnog instrumenta, kako ne svaki alat može biti naoštren ručno bar.

Motor domaće brusilice

Motor domaće brusilice.

Video o ovoj temi "Proizvodnja plastičnih prozora u kući"

Electrosharpener možete kupiti u prodavnici, ali će morati da mu dati značajan iznos. I možete prikupiti od materijala pri ruci, pogotovo kao zanatlija muškarci povremeno pasti u ruke svih potrebnih materijala. Prilagoditi ih za korisne stvari nije problem. To će imati brusnim papirom, ni na koji način inferioran u odnosu na radnju, ali praktično besplatno.

Related Videos "Alat za oštrenje dlijeta, na elektrotochile napravio svojim rukama"

Materijala i alata

detalji Electrosharpener

Detalji Electrosharpener.

Za proizvodnju uređaja treba malo:

 • motor;
 • kondenzator;
 • nosač;
 • prirubnica ili rezač cijevi i električne trake;
 • slavine za threading;
 • 2-3 mm debljine metala za proizvodnju straže;
 • vijci, matice;
 • gumene za obloge.

Koji motor odijelo

Glavni element, bez kojih je nemoguće sastaviti jedinica - je motor.

Video o ovoj temi "Making "mandula" svoje ruke "

Motori se najčešće koriste stare uređaje. Na primjer, iz Sovjetskog veš-mašina "Sibir" i "Volga". Motori Reverse oni imaju dovoljno snage i snalažljiv. Vratila mogu instalirati sve potrebne priloge.

Vožnje električnih brusilica za brušenje

Vožnje električnih brusilica za brušenje.

Broj obrtaja u minuti ne smije prelaziti 3000 u industrijskom okruženju, a za kućnu upotrebu dovoljno 1000-1500. Prebrzog rotacija Emery točka može slomiti. Za industrijske aktivnosti koristeći kamenje visoke čvrstoće i specijalne prirubnice. Majstor teško pronaći takve materijale. Velika brzina nije toliko oštrenje i za ravnanje i poliranje proizvoda. Opet, za životni uslovi to nije korisno.

Ne juri, i previše moći. U proizvodnji uređaja sa svojim rukama gornji nosač - 400 vati. U prosjeku, motori koriste mašine za pranje rublja, čija snaga ne prelazi 200 vati. Za obavljanje oštrenje noževa, helikopteri, bušilice, više nego dovoljno. Osim toga, to nije potrebno s takvom snagom da se boji, da će razviti previše brzine. Dakle, ne morate brinuti o sigurnosti diska (i njihovo zdravlje).

Electrosharpener da odgovaraju monofazne i trofazne motore. A oni i drugi mogu spojiti na monofazne mreže. kondenzator mogu biti potrebne za pravilnu vezu. asinkroni motori se najčešće koriste.

Kako odabrati prirubnicu

navojem prirubnice

Navojem prirubnica.

Na prvi pogled, sve je jednostavan: uzeti motor, vratila se gura Emery, uređaj priključen i počinje da izoštri. Međutim, u koraku instalacije žrvanj poteškoća javlja promjera Winepress obično ne podudara sa prečnik osovine. I nema nit, odnosno da se popravi brusni papir nije moguće. Da biste riješili taj problem, trebat će vam prirubnicom - poseban detalj koji mljeveni pod veličine vratila i unutrašnjeg promjera brusa.

Se da će napraviti prirubnicu, morati koristiti usluge Turner. U osmišljavanju Electrosharpener potrebno navesti unutarnji promjer točka i osovine veličine brušenja. Potrebno je navesti u kom pravcu rotacije vratila. Možda specijalna prirubnica - to je jedini dio koji treba da se po narudžbi. Ali to može biti zamijenjena materijala pri ruci.

Spremni prirubnica montira na osovinu i osigurana putem matice, podloške i matice. Na matica će morati smanjiti nit. Ako je kretanje vratila je smjeru kazaljke na satu, nit lijeve strane treba koristiti. Kada rotirajući kazaljke na satu - stala. Usklađenost sa ovog pravila je strogo potrebno. Sa takvim threading orah će biti zategnuti postepeno, i zaokružite sve više sigurno na mjestu. Ako radite suprotno, matica će postupno opustiti. Kao rezultat toga, Winepress je isključen vratila. To je vrlo opasno, jer se ne zna u kom pravcu će se brzo letjeti rotirajuće kamen. To može uzrokovati ozbiljne štete ili povrede.

Analogni prirubnica sharpener

prirubnica dijagram

Prirubnica dijagram.

Related Videos "Brusilica domaće"

Međutim, nisu svi ima prijatelja ili tokar odgovarajuće opreme. U ovom slučaju to je moguće proizvesti analognog nosača. Slučaj će biti veći izazov, ali rezultat - pouzdan.

U tom slučaju potrebno je koristiti sistem utikača. Da biste radili potrebu podrezivanje cijevi dužine i pogodan promjera. Proreze su eliminirana pomoću pamučne ljepljivu traku. Ako je potrebno, rukav umetne u jedni druge.

Kada likvidacije izolir traka treba položiti vrlo glatko. Ako postoje uočljive udaraca, disk će se boriti za vrijeme rotacije. Čaure su izabrani tako da odgovaraju unutarnji promjer cijevi i rezač. Idealna varijanta je ona u kojoj će kamen sjesti na rukavu bez traka je vrlo čvrsto, vnatyag. Preroll daju čvrsta veza, disk neće biti pomicana na cijevi.

čahura sistem je veoma jak i čvrsto se montira na osovinu, ali potrebno je fiksacija s vijcima, čim se može pružiti odgovarajući nivo sigurnosti i pouzdanosti.

Cut nit mogu posjedovati, kod kuće. To će zahtijevati slavine.

uputstvo

Shema univerzalni konverter

univerzalni konverter kolo.

Prije nego što počnete što Electrosharpener, moramo da vidimo na koji način će se vrti. U uređaju, sastavljene od lako dostupnih materijala, moguće je bez previše problema za promjenu smjera vrtnje. Motora koji se najčešće koriste su uzeti iz Sovjetskog mašine za pranje rublja. I oni su asinkroni. To znači da kada promijenite neke namotaja je lako promijeniti smjer. Stariji motori imaju niz zaključaka (3 ili 4), koji će ići u ruke kada promjenljivog smjera.

Pravac promjena u slučaju da promijenite zaključke početi navijanje. Ova tehnika može biti korisno u navojem problema odmotavanje matice, itd

To možete učiniti bez početne zavojnice. Onda ispada rad direktno: mrežu samo uključen operativni navijanje, Winepress potreba da se gura u pravom smjeru, i počinje da se okreće.

Da pravilno odrediti gdje rad, i gdje je potrebno početak navijanje, tester. prvi otpor nivo od oko 12 oma, drugi - 30 oma.

Related Videos "Electrosharpener vlastitim rukama Emery 3. U 1"

Zaštitni uređaj za kućište

Kada su odabrane sve glavne dijelove, morate voditi računa o poštovanju sigurnosne propise.

Electrosharpener od generatora

Electrosharpener iz generatora.

Nije nikakva tajna da su iskre lete kad brušenje metalnih proizvoda. Da se ne opečete, ne se povrijediti, a da zaštiti radnu površinu od batina, potrebno je napraviti zaštitni poklopac. Da li je moguće ostatke od kositra ili metala. Optimalno je da debljina ploče - najmanje 2 mm. Iron može se postavlja direktno na brusne ploče, ili osigurani spona. Štit i dodatno će smanjiti količinu prašine.

Za više zaštite na radu će omogućiti sklapanje nadstrešnice od pleksiglasa, koji je pričvršćen za kućište i savija ako je to potrebno.

Ne smetaju, i podruchnik. Na poslu puno lakše ograničen na to nego sve vreme da zadrži stavku na težini.

Instaliranje uređaja

Kada Electrosharpener okupili, vi ste spremni da ga instalirate. Osigurajte žrvanj mora biti vrlo robustan i pouzdan, budući da rad ima velike vibracije.

Video snimke na temu "akvarij sa svoje ruke"

Postavite motor na radnu površinu uz pomoć istog nosač koji drži motor u stroj za pranje rublja. To će zahtijevati vijaka. Suprotnoj strani motora će privući na ugla. Zahvaljujući ovom motor montirati će biti u horizontalnom položaju. Na uglu, možete instalirati gumene obloge: to će smanjiti vibracije.

Video o ovoj temi "Akvarij od 500 litara sa svojim rukama"

Možete koristiti druge metode instalacije. Na primjer, za popraviti uređaj na podršci, onda će biti više mobilnih, s obzirom da će se zeznuo na jednom mjestu.

Sve je mašina spremna za rad. Možete izoštriti različitih dijelova, alata, bušilice, i tako dalje. D.

Pravila sigurnosti na radu

Kada radite sa mašinom je vrlo lako nastrada, i Electrosharpener nije izuzetak od ovog pravila, tako da je poštovanje sigurnosti treba posvetiti posebnu pažnju.

vrste prirubnica

Vrste prirubnica.

 1. Prije rada potrebno provjeriti da li je matica se zategnuti. Inače, brusa može olabaviti i izazvati velike štete.
 2. Takođe bi trebalo biti sigurni da je sama jedinica vrijedi upravo i dobro pričvršćen. U suprotnom, kada vibracije on može kretati, pasti, itd
 3. Treba voditi računa da se oružje, posebno, prsti su na značajnu udaljenost od disk rotira. Oštrenje je brz, tako visok rizik od povrijediti prste.
 4. Sve radove treba obavljati rukavicama i specijalnih naočala koje štite oči od čipova.
 5. Kada se radi sa prašnjavih materijala potrebno je koristiti respirator za zaštitu pluća od prljavštine i prašine.
 6. Ne možete zaustaviti rukama diska rotirajućeg. Ovo bi trebalo da se uradi, naravno, nakon gašenja.
 7. Izoštriti potrebu na prednjoj strani kamena, okrenut radnika. Nema potrebe da se gura stavku ispod haube ili na suprotnoj strani.
 8. Neophodno je da se čvrsto drže na naoštren objekta, budući da mogu da lete iz ruku da se probije ništa, smanjiti ili slomiti osobu.
 9. Ne možete promijeniti uslovima instrument uključen.
 10. Potrebno je pratiti stanje brusa. To treba mijenjati na otkrivanje pukotina, velike čipova. Kamen mora biti zamijenjen u slučaju nejednakog trošenja i kršenja simetrije. Ovo Winepress će dovesti do popuštanja skupštine.

Tehnologija oštrenje svrdla

Tipična shema bušilice

Sheme vrste bušilice.

Vrlo brzo tupyatsya bušilica, ali je šteta da ih baciti. Možete izoštriti instrumenata pomoću Electrosharpener. Neko pokušava da ovaj bar, ali takav postupak potrebno je dosta vremena.

bušilica oštrenje Počinje sa formiranjem reznih. Bušilicu treba držati paralelno sa osi rotacije. Chips treba ukloniti sve dok se vidno odražava svjetlost. Isti postupak treba ponoviti s drugom prednost. Kada oštrenje potrebu da se formira pravi ugao. Bušilice koji se prodaju u trgovinama, naoštren za 120 °. Ovo je univerzalna ličnost, ali može se malo razlikovati. Za rad sa mekim materijalima koji se koriste više oštrim uglom od 90-100 ° (drvo, bakar, plastika, aluminij), do srednje tvrdoće materijala - 110-120 °, dok je za čelik - 140 °

kut oka potrebno oštrina ne dobije, tako da je potrebno provjeriti s vremena na vrijeme s predloška oštrenje svrdla. Obrade dužina svrdla ivica mora ostati ista.

Onda vam je potreban za liječenje rubovima zadnju površinu. Ispravite njihov oblik - stožasti. Provjerite proces pomoću za pranje. Potrebno je da ga pokupi, tako da je njegov promjer 1/3 manja od proceduru.

U sužava ivice da rade zadnjih uglova, morate ukloniti čipove tako da razmak između za pranje i bušilice je povećana za 0,2 mm.

Kada su se rubovima, potrebno je da se ponašaju vrlo pažljivo, inače možete tupe površinu rezanja burgije, tako da od ruba trake treba da bude mala, sa će biti njihov metal ukloniti na kraju rada, za doradu.

Electrosharpener - jednostavan uređaj koji možete i sami učiniti. Sastaviti jednostavno, ako postoji odgovarajući motor.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com